H παρέμβαση του Δημήτρη Παπαθανασίου στην “Αυγή της Κυριακής”

papathanasiou aygi

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των τεσσάρων υποψηφίων Δημάρχων που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρωτεύουσες των Π.Ε. της Περιφέρειας Θεσσαλίας οι οποίοι μίλησαν για τα κεντρικά διακυβεύματα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών στο φύλλο της “ΑΥΓΗΣ της Κυριακής” ο επικεφαλής του “Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή” και υποψήφιος Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαθανασίου ανέδειξε τα βασικά προβλήματα της πόλης και παρουσίασε τους βασικούς προγραμματικούς άξονες της δημοτικής παράταξης που εκπροσωπεί:

Δημήτρης Παπαθανασίου, υποψήφιος δήμαρχος Τρικάλων: Ο “Καλλικράτης” κατέστρεψε την Αυτοδιοίκηση

Στις εκλογές που είναι μπροστά μας δοκιμάζονται οι αντοχές της κοινωνίας και, ταυτόχρονα, η αξιοπιστία και το ηθικό πλεονέκτημα του αντινεοφιλελεύθερου μπλοκ των δυνάμεων της ανατροπής. Το «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή» αγωνίστηκε και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την πλήρη ανατροπή της πολιτικής που παράγει τα νεοφιλελεύθερα και μνημονιακά αδιέξοδα στην Τ.Α., μέσα από την οικοδόμηση ενός ευρύτερου πλειοψηφικού μπλοκ κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, μέσα από την εμπλοκή και την κινητοποίησή αυτής της κοινωνικής πλειοψηφίας και πάντα μακριά από τις λογικές της ανάθεσης.

«Κόντρα» σε ποιον; Σε δημάρχους και επίδοξους διαδόχους της πολιτικής τους, που σήμερα παριστάνουν τους ανεξάρτητους και αντιμνημονιακούς. Σε εκείνους δηλαδή που δεν αντιστάθηκαν στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, αλλά τις κατέστησαν καθεστώς στην Τ.Α. Που υποστήριξαν θερμά τον “Καλλικράτη” και ανέχθηκαν τον ευνουχισμό της Αυτοδιοίκησης. Που ανέχθηκαν τη δραματική περικοπή των οικονομικών πόρων της Αυτοδιοίκησης, που αποδέχθηκαν το Παρατηρητήριο και την κατάργηση της σχετικής αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης, που άφησαν στο έλεος της διαθεσιμότητας και των απολύσεων χιλιάδες εργαζόμενους, που μετέτρεψαν την Αυτοδιοίκηση σε ιμάντα μεταβίβασης των εθνικών και υπερεθνικών αντιλαϊκών πολιτικών, που εμπνεύσθηκαν το ξεπούλημα της δημόσιας και της δημοτικής περιουσίας, που μετείχαν στις ελληνογερμανικές συνελεύσεις και προωθούν τα σεμινάρια για τους σύγχρονους «γκασταρμπάιτερ».

Κόντρα σε κείνους που τελικά ανέχθηκαν, ή ακόμα και συναίνεσαν, στο να οδηγηθεί η αυτοδιοίκηση ένα βήμα πριν από τον γκρεμό, προβάλλοντας μεν τον τίτλο του καλού διαχειριστή της μιζέριας, μα αφήνοντας παράλληλα στο έλεος του θεού τις κοινωνικές δομές και τις υπηρεσίες, επιβαρύνοντας τους δημότες με πρόσθετους φόρους, που προωθούν τον δήθεν «εξορθολογισμό» των ανελαστικών δαπανών μέσα από τις απολύσεις των εργαζομένων του δήμου.

Και βέβαια… διεκδικεί! Να πραγματοποιήσει το όραμά του να φτάσει στην πολιτική ανατροπή των προσώπων αλλά κυρίως των πρακτικών που για τόσα χρόνια οδήγησαν όχι μόνο τα Τρίκαλα αλλά και τη χώρα στα τεράστια αδιέξοδα, σε παθογένειες και καθυστερήσεις, σε οικονομικά και θεσμικά ελλείμματα, στην εξυπηρέτηση μεγάλων και μικρών οικονομικών συμφερόντων, στη διαχείριση του διαπλεκόμενου τοπικού συστήματος εξουσίας.

Αντιτάσσοντας, ως λύση και διέξοδο απέναντι στη μετατροπή της Αυτοδιοίκησης σε μια γραφειοκρατική υπηρεσία διαχείρισης της εξαθλίωσης της κοινωνίας τους ενωτικούς πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, έτσι ώστε “πιο ενωμένοι, πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι από ποτέ, να οικοδομήσουμε την ευρύτερη κοινωνική πλειοψηφία για να περάσει ο δήμος στα χέρια της Αριστεράς, όχι για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών στόχων και σχεδιασμών, αλλά για να συνεχίσουμε από καλύτερες θέσεις να προτείνουμε, να κινητοποιούμε και να αγωνιζόμαστε για να αλλάξουμε την κοινωνία”.

.

.