H Holcim εξαγοράζει τη Malarkey Roofing Products

 

  • Η Malarkeyαποτελεί κορυφαίο παίκτη στην εξαιρετικά κερδοφόρα και αναπτυσσόμενη αγορά υλικών στέγης κατοικιών στις ΗΠΑ
  • Μία εταιρία με υψηλό κύρος που πρωτοπορεί σε θέματα καινοτομίας και βιωσιμότητας στη μεγαλύτερη αγορά όπου δραστηριοποιείται ηHolcim
  • Συμπληρωματική εξαγοράσε συστήματα στέγης για την επίτευξη καθαρών πωλήσεων ύψους 4 δις.USD έως το 2025
  • Επιταχύνει την ανάπτυξη τηςHolcim στις Λύσεις & Προϊόνταγια να φτάσει το 30% των Καθαρών Πωλήσεων του Ομίλου έως το 2025
  • Συνέργειες ύψους 40 εκατ.USDέως το τρίτο έτος, με την εξαγορά να επιφέρει αύξηση των κερδών ανά μετοχή από το πρώτο έτος

 

Η Holcim υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά της MalarkeyRoofingProducts, κορυφαίας εταιρίας στην αγορά υλικών στέγης κατοικιών στις ΗΠΑ, με προβλεπόμενες καθαρές πωλήσεις ύψους 600 εκατ. USDκαι κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους 120 εκατ.USDγια το 2022. Η MalarkeyRoofingProducts έχει ιστορικό διψήφιου ρυθμού ανάπτυξης στην εξαιρετικά κερδοφόρα αγορά υλικών στέγης κατοικιών στις ΗΠΑ αξίας 19 δις.USD. Η Malarkey συμπληρώνει ιδανικά τη FirestoneBuildingProducts, η οποία κατέχει ηγετική θέσηστον εμπορικό τομέα, καθιστώντας τη Holcim πλήρη πάροχο ολοκληρωμένων συστημάτων στέγης. Η αναγνωρισιμότητα του ισχυρού εμπορικού σήματος της Malarkey βασίζεται στην ηγετική της θέση σε θέματα καινοτομίας και βιωσιμότητας, με ένα επιχειρηματικό μοντέλο που προάγει την κυκλική οικονομία.

 

Ο JanJenisch, Διευθύνων Σύβουλος του HolcimGroup, δήλωσε: «Ξεκινάμε δυναμικά υλοποιώντας τη «Στρατηγική 2025 – Επιτάχυνση της Πράσινης Ανάπτυξης» με την εξαγορά της MalarkeyRoofingProducts, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές μας στις Λύσεις & Προϊόντα, ώστε να αναδειχθούμε σε παγκόσμιο ηγέτη στα συστήματα στέγης. Συγχαίρω την οικογένεια τηςMalarkey για όλα αυτά που έχει επιτύχει και δεσμεύομαι να επενδύσω στη συνεχή επιτυχία της εταιρίας, ώστε να κατακτήσουμε μαζί την επόμενη εποχή ανάπτυξης. Οι εταιρίες μας είναι εξαιρετικά συμβατές με πολλά πλεονεκτήματα. Με εντυπωσιάζει η εταιρία Malarkey, η καινοτόμος τεχνολογία, το μεγάλο δίκτυο εγκαταστάσεων παραγωγής και, το σημαντικότερο, οι αφοσιωμένοι εργαζόμενοί της που είναι ζωτικής σημασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη και το εθνικό σχέδιο επέκτασης της εταιρίας. Είμαι ενθουσιασμένος που θα συμβάλλουμε στην περαιτέρω ενίσχυση της εμπορικής επωνυμίας Malarkey και της κληρονομιάς της, και καλωσορίζω όλους τους εργαζομένους και τις εγκαταστάσεις στην οικογένεια της Holcim.»

 

Ο GregoryMalarkey, Πρόεδρος της MalarkeyRoofing, ανέφερε: «Δε θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι. Εδώ και δεκαετίες, αναζητούσαμε μια εταιρία που να ασπάζεται το όραμά μας, να ευθυγραμμίζεται με τις αξίες μας και να μπορεί να μας βοηθήσει να επιταχύνουμε την αναπτυξιακή στρατηγική μας. Σήμερα, τα βρήκαμε όλα αυτά στη Holcim. Όπως η Malarkey, η Holcimεστιάζει στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας και οδηγεί τη μετάβασης προς τις βιώσιμες κατασκευές. Είναι μια συναρπαστική στιγμή και για τις δύο εταιρίες. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους μας, τους πελάτες, τους

 

συνεργάτες, τους εργολάβους και τους φίλους μας, που συνεχίζουν να υποστηρίζουν την εταιρία και την αποστολή μας! Διαπιστώσατε από πρώτο χέρι την ταχεία αποδοχή της πρότασης αξίας μας από την αγορά. Με τις γνώσεις και τους πόρους της Holcim, μπορούμε να επεκτείνουμε αυτή την πρόταση αξίας σε ακόμη περισσότερους καταναλωτές. Βρισκόμαστε μόλις στην αρχή.»

 

Ο JamieGentoso, Παγκόσμιος Επικεφαλής Λύσεων & Προϊόντων, δήλωσε: «Με τη MalarkeyRoofingProducts εισερχόμαστε στην εξαιρετικά κερδοφόρα και ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά υλικών στέγης κατοικιών, όπου πρωταγωνιστούν οι επισκευές και οι ανακαινίσεις, καθώς και η μετατόπιση των προτιμήσεων των πελατών προς πιο βιώσιμα και ανθεκτικά οικοδομικά υλικά. Με ιστορικό διψήφιου ρυθμού ανάπτυξης τα τελευταία δέκα χρόνια, ηMalarkey αποτελεί στρατηγική κίνηση για την επέκταση της γκάμας των συστημάτων στέγασης από τα επαγγελματικά κτίρια στα οικιστικά».

 

Η συναλλαγή αποτιμάται σε 1,35 δις.USDκαι θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου με μετρητά. Συνέργειες 40 εκατ.USD ετησίως, με βάση το τρέχον επιτόκιο, αναμένεται να υλοποιηθούν έως το τρίτο έτος. Η εξαγορά θα αυξήσει τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) από το πρώτο έτος.

 

Η MalarkeyRoofingProducts ιδρύθηκε το 1956 από τον HerbertMalarkey και εδρεύει στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. Παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για τις ανάγκες στέγασης κατοικιών, από σκεπές έως στεγανώσειςγια πάγο και νερό. Με εγκαταστάσεις παραγωγής στο Όρεγκον, την Καλιφόρνια και την Οκλαχόμα, η MalarkeyRoofingProducts έχει ισχυρή παρουσία από τη δύση έως το νότο των ΗΠΑ, η οποία συμπληρώνει σε μεγάλο βαθμό το αποτύπωμα της FirestoneBuildingProducts.

 

Η εξαγορά προάγει τη «Στρατηγική 2025 – Επιτάχυνση της Πράσινης Ανάπτυξης» της Holcim με στόχο την ανάπτυξη της δραστηριότητας Λύσεων & Προϊόντων στο 30% των Καθαρών Πωλήσεων του Ομίλου έως το 2025, αποκτώντας παρουσία στα πιο ελκυστικά τμήματα των κατασκευών, από κατασκευές στεγών και μονώσεις μέχρι επισκευές και ανακαινίσεις. Η συναλλαγή είναι σύμφωνη με τη δέσμευση της Holcim για αυστηρή χρηματοοικονική πειθαρχία και υπόκειται σε συνήθεις όρους και ρυθμιστική άδεια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αναμένεται να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2022.