Γρηγόρης Καραούλας : Προσπάθεια Καθαρισμού του Ληθαίου. Θα είναι επιτέλους μια ολοκληρωμένη προσπάθεια;

tromaktiko

Πράγματι οι προσπάθειες του Δήμου,για τον καθαρισμό του Ληθαίου,​το τελευταίο διάστημα είναι αξιέπαινες, όπως επίσης και αυτονόητες και άκρως απαραίτητες.

Από την άλλη βέβαια περιμένουμε να δούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια ολοκληρωμένη προσπάθεια και όχι μια απλή επανάληψη των παλαιότερων προσπαθειών που τελείωναν στη γέφυρα μετά το Νοσοκομείο Τρικάλων, από τη μία και στη Γέφυρα του Μαιευτηρίου, από την άλλη. Υπάρχουν κάτοικοι και μετά από αυτά τα σημεία ξέρετε και μάλιστα κάτοικοι που έχουν ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΣΕΙ (και συνεχίζουν) τις ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ (μέχρι τώρα τουλάχιστον) υπηρεσίες του Δήμου !

Οι καταβληθείσα (ΥΠΕΡΟΓΚΗ) εισφορά σε χρήμα (ομολογουμένως ΟΧΙ από όλους) αυτές ακριβώς τις δράσεις ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως πρέπει να καλύπτουν. Σύμφωνα με το νόμο Τρίτση, που επέβαλε αυτή την εισφορά, τα χρήματα αυτά καταβάλλονται στους Δήμους και ”επιστρέφουν” στους κατοίκους στις συγκεκριμένες περιοχές όπου έχει επιβληθεί, με τη μορφή ενεργειών για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Τα ΥΠΕΡΟΓΚΑ ποσά που κατέβαλλαν οι κάτοικοι στην περιοχή των Σαραγίων από το 2000-01 ”Θεός οίδε” που χρησιμοποιήθηκαν !!! Πάντως σίγουρα ΟΧΙ στη συγκεκριμένη περιοχή, μιας και πέρα από την τοποθέτηση κάποιων κράσπεδων πεζοδρομίων (ΜΟΝΟ των κράσπεδων φυσικά) και αυτά ”κουτσά στραβά κι ανάποδα” ΔΕΝ έχει επενδυθεί ούτε ”πενηνταράκι” στην περιοχή !

Και μιλάμε για την καταβολή (ΕΦΑΠΑΞ) 4.500 – 5000 € ή 5.000 – 6.000 € (με δόσεις) ανά 400 τ.μ οικοπέδων. Πάντως ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. Ελπίζουμε η νέα Δημοτική αρχή να συνεχίσει την προσπάθειά της και να αποδείξει πως ”δεν είναι όλοι ίδιοι” ή/και ”κάποιοι μπορούν καλύτερα” !.

.