Γρηγορίου: Οριακή η κατάσταση στο Νοσοκομείο

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, μίλησε το πρωί της Τρίτης στην Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 ο Κωνσταντίνος Γρηγορίου, διοικητής του Γ. Νοσοκομείου .

«Τα πράγματα πλέον είναι δύσκολα όχι μόνο στην εντατική covid, αλλά και στην κλινική που κορωνοίου. Στον 4ο όροφο του νοσοκομείου είναι ήδη 66 θετικά περιστατικά, έχουμε άλλα 4 ύποπτα ,για τα οποία περιμένουμε να βγουν τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ. Αγγίξαμε πλέον τα όρια μας, γιατί τέτοια νούμερα τα είχαμε πέρυσι τον Φεβρουάριο και τώρα είμαστε αρχές Νοεμβρίου. Δυστυχώς τα πράγματα πια εξελίσσονται πολύ άσχημα, από τη Θεσσαλία και πάνω η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη. Στο νοσοκομείο Τρικάλων έχουμε αυτή την ώρα κενά μόνο δύο (2) κρεβάτια εντατικής και οι άνθρωποι που χρήζουν νοσηλεία στη ΜΕΘ αυξάνονται καθημερινώς.

Τη Δευτέρα κάποιοι συνάνθρωποι μας έχασαν τη μάχη: δύο που νοσηλεύονταν στον 4ο όροφο (ηλικίες 67-68 ετών )και μια στην εντατική διασωληνωμένη, ηλικίας 28 ετών, ανεμβολίαστη με υποκείμενα νοσήματα. Οι δύο που νοσηλεύονταν ήταν μια ανεμβολίαστη και ο άλλος ήταν εμβολιασμένος με πολλά υποκείμενα νοσήματα. Το μόνο «όπλο» που έχουμε είναι ο εμβολιασμός και σε αυτή την καμπάνια θα ήθελα όλο τον κόσμο να δω να συμμετάσχει».