Γκρίνια για τον “γαλάζιο” Φλωρίδη

«Όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, αλλάζουν τις λέξεις» είχε πει ο Γάλλος σοσιαλιστής πολιτικός Ζαν Ζωρές κι αυτό είναι κάτι που το ξέρει αρκετά καλά ο Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος εδώ και αρκετό διάστημα ξέρει πως κάποια πράγματα για αυτόν δεν αλλάζουν…

Όπως η καριέρα του στο ΠΑΣΟΚ που ουσιαστικά έχει σταματήσει.

Ο πρώην υφυπουργός έχει χάσει εδώ και χρόνια την επαφή του με την τοπική κοινωνία στο Κιλκίς που εκλέγονταν. Το πέρασμα του από το επικρατείας του ΠΑΣΟΚ πριν χρόνια δεν του βγήκε και ο νεαρός πολιτικός Στέφανος Παραστατίδης, τον «εκθρόνισε» στην τοπική κοινωνία, κέρδισε την έδρα και ανέβασε το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Φλωρίδης βρίσκεται πλέον συχνά πυκνά σε τηλεοπτικά πάνελ βάζοντας πλάτη ουσιαστικά στη Νέα Δημοκρατία. Έρχεται με τη στάση του όλο και πιο κοντά στο Μαξίμου κι αυτό δεν αρέσει σε πολλούς γαλάζιους βουλευτές. Βουλευτές που υπηρετούν τις γραμμές της παράταξης για δεκαετίες και ξαφνικά βλέπουν έναν ακόμη πρώην πασοκο να είναι υποψήφιος να ράψει ένα από τα επόμενα κυβερνητικά κοστούμια. Την εμπειρία την έχει άλλωστε… όπως και η Άννα Διαμαντοπούλου που ακούγεται κι αυτή τελευταία για κάποια θέση.

Ο κ. Φλωρίδης αλλάζοντάς λοιπόν μία λέξη στο βιογραφικό του μπορεί, χωρίς ιδιαίτερο κόπο, να μετατραπεί στο μέλλον από υφυπουργός της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ σε υφυπουργός ή και υπουργός της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, στερώντας έτσι μία θέση από εκείνους που έτρεξαν να κερδίσουν σταυρούς σε γειτονιές και εργασιακούς χώρους. Αυτή η προοπτική έχει ήδη προκαλέσει εσωτερική συζήτηση στη Νέα Δημοκρατία σε βαθμό γκρίνιας. Πολλά αξιόλογα στελέχη αντιδρούν και τονίζουν πως αυτές οι «μεταγραφές» με “Σημιτικό” πρόσημο, δεν θα ευνοήσουν την παράταξη στο μέλλον, καθώς πολλοί από αυτούς δεν ανήκουν πολιτικά και ιδεολογικά στον χώρο, αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας και δημιουργούν ένα νέο είδος υπουργών, τους «εκ μεταγραφής υπουργούς».

afteroffice.gr