Γκάμπριελ: Ο Τσίπρας γκρέμισε τις τελευταίες γέφυρες

1951484194

O Ελληνας πρωθυπουργός οδηγεί τον ελληνικό λαό στο δρόμο της απελπισίας, δηλώνει ο αντικαγκελάριος. Γκρέμισε τις τελευταίες γέφυρες στις οποίες θα μπορούσε να χτιστεί ένας συμβιβασμός με την Ευρώπη. Σκληρές δηλώσεις από γερμανούς πολιτικούς.

Είναι δύσκολο να φανταστώ συζητήσεις για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δηλώνει ο Πίτερ Γκάμπριελ, σύμφωνα με το Tagesspiegel.

Με την άρνηση των κανόνων του παιχνιδιού της Ευρωζώνης -κάτι που εκφράζεται με το πλειοψηφικό όχι στο δημοψήφισμα – είναι σχεδόν αδύνατο να φανταστούμε διαπραγματεύσεις για ένα πρόγραμμα δισεκατομμυρίων, υπογράμμισε.

Όπως είπε ο αντικαγκελάριος ο πρωθυπουργός οδηγεί τον ελληνικό λαό στο δρόμο της απελπισίας. Γκρέμισε τις τελευταίες γέφυρες στις οποίες θα μπορούσε να χτιστεί ένας συμβιβασμός με την Ευρώπη.

«Καληνύχτα Ελλάς. Πηγαίνεις τώρα σε έναν πολύ δύσκολο δρόμο», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο γενικός γραμματέας των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αντρέας Σόιερ, ενώ στον επίσημο λογαριασμό του κόμματος, υπάρχει η ανάρτηση: «Ο Τσίπρας και η αριστερή κυβέρνησή του ξεγέλασαν τον κόσμο και είπαν ψέμματα ότι θα μπορούσε να δοθεί βοήθεια χωρίς μεταρρυθμίσεις».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ένωση όπου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει και όπου ο ένας θέτει μόνος του τους κανόνες του παιχνιδιού και ο άλλος πληρώνει το σύνολο», γράφει επίσης στο Twitter η Αντιπρόεδρος της CDU Γιούλια Κλέκνερ.

«Πρέπει τώρα να ρωτήσουμε αν για την Ελλάδα θα ήταν καλύτερα εκτός Ευρωζώνης. Δυστυχώς η Ελλάδα επέλεξε τον δρόμο της απομόνωσης», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ο. Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Χανς Μίχελμπαχ και πρόσθεσε ότι αν κερδίσει το «όχι», όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα, δεν βλέπει βάση για περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα.

Την απογοήτευσή του για το διαφαινόμενο αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος εξέφρασε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Πρόεδρος του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Έρικ Σβάιτσερ, μιλώντας στο ZDF και επισήμανε ότι η κατάσταση για τις περίπου 120 γερμανικές επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά και για όλες τις άλλες, «θα επιδεινωθεί απίστευτα». Σημείωσε ακόμη ότι λόγω των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων ήδη δεν πληρώνεται κανένας λογαριασμός και προέβλεψε ότι αυτή η κατάσταση θα παραμείνει, ενώ έκανε λόγο για σοβαρές «κοινωνικές συνέπειες».

.euro2day.gr