Γιορτή αφιερωμένη στις φυσικές επιστήμες

133334

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Μαΐου στην αυλή 5ου Γυμνασίου Τρικάλων, οργανωμένη από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών και τη Σύμβουλο φυσικών επιστημών.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρουσίασαν ενδιαφέροντα και πρωτότυπα πειράματα και κατασκευές, αναδεικνύοντας την εφευρετικότητα και την αγάπη τους για τις Φυσικές Επιστήμες και αποδεικνύοντας ότι οι φυσικές επιστήμες, δεν είναι μόνο δυσκολονόητοι μαθηματικοί τύποι, αλλά και μαγικές εικόνες και πολύχρωμα πειράματα. Πλήθος μαθητών και εκπαιδευτικών παρακολούθησαν την εκδήλωση και εκτός από τη χαρά της συμμετοχής , ενθουσιάστηκαν με τα εκθέματα και την εφευρετικότητα των μαθητών μας και έφυγαν με περισσότερες γνώσεις και γεμάτοι αισιοδοξία ότι αυτή η γενιά, που έρχεται, μπορεί να μας κάνει περήφανους.
Παράλληλα λειτούργησε και έκθεση με παλιά βιβλία φυσικών επιστημών, ευγενική προσφορά του καλαμπακιώτη συλλέκτη κ. Μπαλογιάννη προς το συνεργάτη του ΕΚΦΕ, φυσικό, κ. Β. Παππά.

32221112

Τα εκθέματα είναι:
• Από το 1ο ΓΕΛ, ο κ. Α. Κορκής πειράματα χημείας και εκρήξεις
• Από το 7ο ΓΕΛ η κ. Σ. Τσιλίκη ζωντανούς μικροοργανισμούς και πειράματα βιολογίας
• Από το ΓΕΛ Βαλτινού, οι Ν. Ρίζου και Απ. Μπρέντας σαπούνια που παρασκεύασαν οι μαθητές και πειράματα ηλεκτρομαγητισμού
• Από το ΓΕΛ Φαρκαδόνας ο κ. Π. Κούρτης με πειράματα χημείας και κατασκευές
• Από το 1ο Γυμνάσιο οι Α. Γκουγκουστάμου και Θ. Σπανιάς κατασκευές βιολογίας και πειράματα φυσικής
• Από το 3ο Γυμνάσιο η κ. Ε. Μαυρομάτη το hovercraft , το στέμμα του βασιλιά, την ανεμογεννήτρια, τους ηλεκτρικούς κινητήρες κλπ
• Από το 5ο Γυμνάσιο οι Ηρώ Κανταρτζή και Μ. Καρκανιάς κατασκευές βιολογίας και πειράματα ηλεκτρομαγνητισμού.
• Από το 9ο Γυμνάσιο η κ. Μ. Γαρδίκα τη μπαταρία από λεμόνια, πειράματα ηλεκτρισμού, μεταφοράς θερμότητας κλπ
Από το ΕΚΦΕ, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, τα σχολεία που συμμετείχαν, τους συναδέλφους και τα σχολεία που μας επισκέφτηκαν με αντιπροσωπίες μαθητών τους και ξεχωριστά τη σχολική Σύμβουλο και τη Δ/τρια του 5ου Γυμνασίου που στέκονται πάντα δίπλα μας.

699988665