Γιορτή αφιερωμένη στην Έρευνα και την Επιστήμη στα Τρίκαλα

erevniti

Η Βραδιά του Ερευνητή αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ορίζοντας 2020» και διεξάγεται ταυτόχρονα σε 300 πόλεις της Ευρώπης που θα σε εννέα ελληνικές πόλεις. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ και με το Δήμο Tρικκαίων -συγκεκριμένα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών- έχει αναλάβει τη διοργάνωση της εκδήλωσης η οποία για το έτος 2015 θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα στο Κουρσούμ Τζαμί και έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και να προσεγγίσει τον απλό άνθρωπο και τον μελλοντικό επιστήμονα στο έργο του ερευνητή ώστε να αναδειχθεί αυτό καθώς και ο ρόλος του στην ζωή, την επιστήμη και την ανάπτυξη.

Τις ημέρες που προηγούνται της εκδήλωσης δηλαδή από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015 θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση και πληροφόρηση του κοινού για την μεγάλη βραδιά της 25ης Σεπτεμβρίου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

• Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου: στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, 7-8 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Στρογγυλή Τράπεζα με ομιλητές επιστήμονες- καθηγητές με θέμα «Η Έρευνα ως Μοχλός Ανάπτυξης & Κοινωνικής Ευημερίας». Θα συντονίσει ο καθηγητής του τμήματος βιοχημείας και βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας. Οι ομιλητές της στρογγυλής τράπεζας θα είναι οι εξής:
α) Ο καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τίτλο ομιλίας: «Ερευνητική Πολιτική σε καιρό Κρίσης».
β) Ο Δρ Ανδρέας Φλουρής, Επίκουρος Καθηγητής στη Φυσιολογία του Ανθρώπου στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Παν/μίου Θεσσαλίας και Επισκέπτης Καθηγητής στην Περιβαλλοντική Ιατρική στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Παν/μίου της Ottawa στον Καναδά), με τίτλο ομιλίας: «Οι κλιματολογικές αλλαγές και οι επιπτώσεις τους στην υγεία και την εργασία»
γ) Δρ Αθανάσιος Τζιαμούρτας, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τίτλο ομιλίας: ««Άσκηση ή καναπές;
Είσοδος Ελεύθερη!

Περισσότερες πληροφορίες στο: [email protected] και [email protected] ή στο τηλέφωνο 2410-565277 (Επιστημονικός υπεύθυνος Δημήτρης Κουρέτας, καθηγητής του τμήματος βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας)
• #rengreece, www.rengreece.gr, www.facebook.com/rengreece

.