Γιώργος Τσίγκας: 200 χρόνια οπισθοδρόμηση

Επειδή επιμένουν κάποιοι να υποστηρίζουν αδιανόητες απόψεις ,πως τάχα το mRNA των εμβολίων της φάιζερ και της μοντέρνα , μπορεί να μεταλλάξει το DNA , οφείλουμε να εξηγήσουμε , ότι με τα βασικά της Βιολογίας αυτό είναι απλά ΑΔΥΝΑΤΟΝ να συμβεί.

Όποιος θελήσει να εκφράσει αντίλογο, θα πρέπει πρώτα να μελετήσει Βιολογία . Όταν θα έχει εμπεδώσει τις έννοιες , που εκεί εμπεριέχονται, ας βγει να κάνει επιστημονικό διάλογο με δεδομένα.

Φοβούνται μήπως το mRNA για την παραγωγή της πρωτεΐνης Spike του κορονοϊού αλλοιώνει το DNA . Αλλά δεν φοβούνται το ολόκληρο RNA του ιού ΜΑΖΙ με την αντίστροφη μεταγραφάση που μετατρέπει το λεχθέν ιικο RNA σε DNA για να τρυπώσει μέσα στον πυρήνα και να αρχίσει να παράγει ιούς.

Ζούμε καταστάσεις παρόμοιες με το εμβόλιο του Βρετανού Jenner και τον δαμαλισμό ξανά από την αρχή. Εξηγούμε :

Το πρώτο εμβόλιο που αναφέρεται στην Ιστορία της Ιατρικής είναι το εμβόλιο εναντίον της Ευλογιάς. Το 1796 ο Βρετανός παθολόγος Edward Jenner παρατήρησε ότι οι γυναίκες που άρμεγαν τις αγελάδες παρουσίαζαν φυσαλίδες στα χέρια τους και δεν νοσούσαν από Ευλογιά, έτσι άρχισε να μελετά τη δυνατότητα παρασκευής εμβολίου.

Η δημοσίευση της μελέτης του Edward Jenner το 1798 για την αποτελεσματική προφύλαξη από την Ευλογιά με τον εμβολιασμό της εκ δαμάλεως λύμφης είχε ως αποτέλεσμα να διαδοθεί γρήγορα η μέθοδος αυτή. «Δαμαλισμός», λοιπόν, ήταν ο εμβολιασμός, η λέξη vaccine προέρχεται από την λατινική λέξη vacca που σημαίνει αγελάδα, αλλά αργότερα ο Pasteur χρησιμοποίησε την λέξη vaccine για όλα τα εμβόλια. Με λίγα λόγια ο «δαμαλισμός» είναι ταυτόσημο με τον εμβολιασμό, χωρίς αυτό βεβαίως να σημαίνει πως όποιος δεχτεί το εμβόλιο θα μετατραπεί σε δαμάλα, δαμάλι, αγελάδα ή οποιοδήποτε άλλο ζώο.

Στις αρχές του 1800 που εξαπλώθηκε ο εμβολιασμός της ευλογιάς ήταν βέβαια αναμενόμενο πως η αμάθεια, ο σκοταδισμός, οι δεισιδαιμονίες, ο αναλφαβητισμός του γενικού πληθυσμού και η άγνοια θα οδηγούσε σε παράλογους φόβους και τερατώδεις φαντασιώσεις για το ενδεχόμενο της μετατροπής ενός ανθρώπου σε ζώο. Είχαν μάλιστα κυκλοφορήσει και σχετικές ζωγραφιές, (όπως η κατωτέρω ) απεικονίζοντας ανθρώπους που μετατράπηκαν σε ζώα επειδή έλαβαν το εμβόλιο.

200 χρόνια μετά ζούμε τα ίδια !