Γιογκα γέλιου στην Πύλη

DSC01923 copy

Από την ηθοποιό και συντονίστρια της γιόγκα γέλιου Ελευθερία Σικινιώτη “Γιατί το γέλιο είναι ζωή”
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τρίτη εκδήλωση στην Πύλη με θέμα << Γιόγκα γέλιου>>στο πλαίσιο των προγραμματισμένων Χρίστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Πύλης ,παρουσία αρκετών ανθρώπων.

Η συντονίστρια κ. Σικινιώτη είπε τα εξής:Η γιόγκα του γέλιου ξεκίνησε το 1995 στη Βομβάη της Ινδίας από τον Δόκτωρ Μανταν Κατάρια παθολόγο γιατρό με μόνο 5 άτομα σε ένα πάρκο και σήμερα υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 7000 κλαμπ γέλιου σε 72 χώρες σε όλο τον κόσμο!

Η γιόγκα του γέλιου δε βασίζεται ούτε στην κωμωδία ούτε στο χιούμορ , ο καθένας μπορεί να γελάσει χωρίς κανένα εξωτερικό ερέθισμα! Αυτός είναι και ο στόχος να γελάσουμε στην αρχή προσποιητά και στη συνέχεια επειδή βρισκόμαστε σε ομάδα και διατηρούμε οπτική επαφή μεταξύ μας ,σύντομα καταλήγουμε σε αυθόρμητο μεταδοτικό γελιο! Ονομάζεται γιόγκα γέλιου γιατί συνδιάζει ασκήσεις γέλιου με την τεχνική αναπνοών της γιόγκα πραναγιάμα!

Το γέλιο είναι απο τη φύση του αγχολυτικό δεν κοστίζει τίποτα και είναι από τα πιο σπουδαία δώρα που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας!Όλοι ξέρουμε ότι το γέλιο μας κάνει να αισθανόμαστε καλά. Μισή ώρα γέλιου μπορεί να έχει αξιοσημείωτη επίδραση στην υγεία. Επιπλέον, το γέλιο αποτελεί μία ήπια μορφή άσκησης.

Γεμίζει το σώμα με οξυγόνο, καθαρίζει σε βάθος τις αναπνευστικές οδούς και γυμνάζει τους πνεύμονες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ανθρώπους που δεν γυμνάζονται τακτικά.Πηγαίνοντας μερικές δεκαετίες πίσω, οι υγιείς ενήλικες γελούσαν κατά μέσο όρο 20 λεπτά την ημέρα ή και περισσότερο. Σήμερα ένας ενήλικας γελάει μονάχα 5 λεπτά την ημέρα ή ακόμη λιγότερο σε κάποιες χώρες. Αυτή είναι μία από τις πιο δυσάρεστες συνέπειες του «μοντέρνου τρόπου ζωής».

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τα 4 βήματα της γιόγκα γέλιου τα οποία είναι το ρυθμικό χειροκρότημα ,η παιδική διάθεση με τη θετική δήλωση << Τέλεια τέλεια ναι!>> ,οι αναπνοές και ασκήσεις γέλιου! Και φυσικά επειδή υπήρχε εορτάστικη διάθεση δεν έλειψαν και οι Χριστουγεννιάτικες ασκήσεις!

Τέλος να σημειωθεί ότι έχει καθιερωθεί η πρώτη Κυριακή του Μαίου ως η παγκόσμια ημέρα Γέλιου με στόχο την παγκόσμια ειρήνη μέσα από το γέλιο!

 

.