Γιόγκα γέλιου στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Πύλης

DSC01923

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Τρίτη Εκδήλωση στην Πύλη με θέμα «Γιόγκα γέλιου» στο πλαίσιο των προγραμματισμένων Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Πύλης, παρουσία αρκετών ανθρώπων.
Στην ομιλία της η κ. Σικινιώτη που ήταν η συντονίστρια της εκδήλωσης είπε τα εξής. Η Γιόγκα γέλιου ξεκίνησε από την Ινδία μάλιστα από την πόλη Βομβάη και βασίζεται σε ασκήσεις γέλιου μαζί με την κλασική τεχνική της Γιόγκας Μπραναγιόμο. Επίσης η Γιόγκα γέλιου βασίζεται στην κλασική αναπνοή και δεν έχει σχέση με την Γυμναστική.
Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 9.000 κλαμπ σε όλο τον Πλανήτη και δεν παίζει ρόλο πόσα άτομα θα είμαστε στο ξεκίνημα κάθε εκδήλωσης. Παράδειγμα στην Βομβάη ξεκίνησε η πρώτη συγκέντρωση με 9 άτομα.
Η γνωριμία με την Γιόγκα γέλιου γίνεται από μια μέθοδο τεχνικής που βασίζεται στην γελωτοθεραπεία, γιατί το γέλιο βοηθάει στην ψυχολογία μας.
ΟΙ Ψυχίατροι λένε κάποτε οι άνθρωποι γελούσαν 20’ με 30’ την ημέρα ενώ σήμερα δεν υπάρχει καθόλου γέλιο στην ζωή μας, λόγω των καταστάσεων. Η πρώτη Κυριακή του Μαΐου ορίστηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου σύνθημα για την Ειρήνη.

Ακολούθησε η πρακτική εξάσκηση με ασκήσεις γέλιου από τους παρευρισκόμενους στην πλειοψηφία γυναίκες, υπό την καθοδήγηση της διασκεδάστριας κ. Σικινιώτη, ξεκινώντας με τα τέσσερα βήματα.

1) Αναπνοή-Οξυγόνωση.
2) Ρυθμικά χειροκροτήματα.
3) Φράσεις γέλιου-τραγούδι.
4) Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις σε μορφή γέλιου.
5) Πως μοιράζει τα δώρα ο Αϊ Βασίλης πάντα χαμογελώντας, πως καθαρίζουμε τα δόντια με το νήμα, με χαρακτηριστικές θεατρικού τύπου κινήσεις.
6) Επίσης έγινε αναπαράσταση από τις συμμετέχοντες η μεγάλη χαρά που θα νοιώθαμε αν κερδίζαμε τον 1ο Λαχνό του Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου, υποδεχόμενοι την τύχη μας με πολύ γέλιο.

DSC01930DSC01931 1

 

.