Υλικά
Εκτέλεση
- 1.Βράζετε τους γίγαντες και τις πατάτες σε διαφορετικά δοχεία και σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- 2.Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, το σκόρδο και το δυόσμο.
- 3.Πολτοποιείτε τους γίγαντες και τις πατάτες μέχρι να γίνουν πουρές.
- 4.Προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα αυγά και τα ζυμώνετε καλά.
- 5.Βάζετε ένα τηγάνι με λάδι σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει, τηγανίζετε το μείγμα, το οποίο πρώτα έχετε ζυμώσει σε κεφτεδάκια και έχετε αλευρώσει, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- 6.Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για πιο όμορφη υφή, ξεφλουδίστε τους γίγαντ-ες. Επιπλέον μπορείτε να σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο πριν τα προσθέσετε στο μίγμα. Τέλος, αν η ζύμη σας είναι μαλακή και φοβάστε ότι θα σκορπιστεί, προσθέστε λίγη φρυγανιά. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε και τυρί φέτα κατά το πλάσιμο.