Γιατί θα χάσει ο Τσίπρας τις εκλογές

Παρά  την ακρίβεια να μαστίζει τα νοικοκυριά και να αποτελεί το μείζον θέμα για την κοινωνία και τη πολιτική  θύελλα που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις υποκλοπές,  η εταιρεία  ALCO έδωσε προβάδισμα 7,3 μονάδες στην ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Το πιο ενδιαφέρον, ίσως, στοιχείο είναι πως το 8% των  ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ μετακινούνται προς το ΠΑΣΟΚ!

Ακολούθησε η Pulse που έδωσε διαφορά 7 μονάδων με τη ΝΔ στο 33% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ και η Metron Analysis που ανεβάζει τη διαφορά στο 10,2 σε εκτίμηση ψήφου, επί των εγκύρων. Το ποσοστό 36,5 που δίνει η Metron Analysis στη ΝΔ φέρνει πιο κοντά το νεοδημοκρατικό στόχο για αυτοδυναμία.

Στα  ζητήματα, τα οποία πρωτίστως ενδιαφέρουν την κοινή γνώμη,  όπως το ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τις αλλεπάλληλες  κρίσεις, την οικονομία και την ανάπτυξη, τα εθνικά θέματα και το ενεργειακό πρόβλημα, σε όλες τις έρευνες  ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με μεγάλη διαφορά από τον κ. Τσίπρα.

Στα  ζητήματα τα οποία πρωτίστως ενδιαφέρουν την κοινή γνώμη, όπως το ποιός μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τις κρίσεις, την οικονομία και την ανάπτυξη, τα εθνικά θέματα και το ενεργειακό πρόβλημα, ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με μεγάλη διαφορά από τον  κ. Τσίπρα, ο οποίος προηγείται μια μόνο μονάδα στα θέματα διαφάνειας. Και αυτό φαίνεται πως είναι μέχρι στιγμής, το μοναδικό του όφελος από την υπόθεση των υποκλοπών την οποία κατέστησε κεντρικό ζήτημα της καμπάνιας του.

Επανερχόμαστε στο αρχικό ερώτημα: Γιατί δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ανακάμψει και να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό, ύστερα από 3,5 χρόνια στην αντιπολίτευση και με τα όσα καταλογίζει στην κυβέρνηση;

Στο ερώτημα αυτό δίνουν την απάντηση οι πολίτες στις δημοσκοπήσεις, αλλά έχει καταστεί και δόγμα πια στις προεκλογικές καμπάνιες: «Είναι η οικονομία ανόητοι». Αυτή η πασίγνωστη φράση του επιτελείου του Κλίντον, έχει μεταφραστεί σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, πλην της ΣΥΡΙΖΑϊκής.

Όσο ένας αρχηγός και το κόμμα του, παραμένει αναξιόπιστος για την πλειοψηφία των πολιτών και αδυνατεί ταυτόχρονα  να δώσει όραμα και διεξόδους στην κοινωνία, μέσα από πραγματικές μεταρρυθμίσεις, στο πλαίσιο μιας φιλελεύθερης οικονομίας, που θα φέρουν επενδύσεις, έσοδα  από την ανάπτυξη με αναδιανομή  του πλούτου και όχι της φτώχειας- όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους φόρους – τότε θα εξακολουθεί να απορεί με τις δημοσκοπήσεις.

afteroffice.gr