Γιατί η κυβέρνηση σκληραίνει την στάση της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση σκληραίνει την στάση της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης καθώς η εκλογική μάχη που θα δοθεί, όποτε και να στηθούν οι κάλπες, θα είναι ιδιαίτερα σκληρή για να είναι αποτελεσματική.

 
 

Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος δεν κρύβουν τον αιφνιδιασμό τους από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής επιτέθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, αφήνοντας υπονοούμενα ότι ο εμπρησμός στον Real FM έχει σχέση με την κριτική που άσκησε ο σταθμός στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα Βερναρδάκη.

Θεωρούν ότι η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα καθώς στην πραγματικότητα στοχοποίησε όλους τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και έναν πρώην πρωθυπουργό.

Βουλευτές της ΝΔ, ερμηνεύοντας αυτή την κίνηση, έλεγαν ότι προφανώς τα «μαντάτα» που παίρνει το Μέγαρο Μαξίμου από τις δημοσκοπήσεις δεν είναι και τα καλύτερα. Οι ίδιοι άνθρωποι άλλωστε επισημαίνουν ότι όλο το τελευταίο διάστημα εισπράττουν τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την ακρίβεια στην ενέργεια και στα καύσιμα, κάτι που όπως λένε προφανώς έχει φτάσει και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επιχειρώντας να ερμηνεύσουν το όλο σκηνικό λένε ότι διακρίνουν πίσω από αυτές τις ενέργειες την αγωνία των συνεργατών του πρωθυπουργού οι οποίοι αναλύοντας τις μετρήσεις που παίρνουν στα χέρια τους βλέπουν ότι το κλίμα για την κυβέρνηση επιβαρύνεται μέρα με την μέρα με την αυτοδυναμία να απομακρύνεται όλο και περισσότερο. Ήδη κάποιοι έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται αν η απόφαση του πρωθυπουργού να μην πάει σε εκλογές το φθινόπωρο ήταν σωστή.

 

Οι πιο μυημένοι πάντως σχετικά με την τακτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός στα δύσκολα βλέπουν πίσω από τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την πρόθεση του παρά τα όσα είπε να αφήσει ανοικτό το θέμα των εκλογών με βασικό αφήγημα την τοξικότητα.

Υποστηρίζουν δηλαδή ότι η στοχοποίηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν γίνεται τυχαία καθώς επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ταυτοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ με ακραία γεγονότα ώστε ένα κομμάτι του κέντρου –που επιθυμεί να προσεγγίσει ο Αλέξης Τσίπρας– να απομακρυνθεί από αυτόν.

topontiki.gr