Γιατί «χαλιόμαστε» όταν κάποιος μας δείχνει έντονο ενδιαφέρον;

Και στους δύο λόγους, αυτός που ευθύνεται για την απομάκρυνση είναι ο εαυτός μας και όχι ο άλλος

Έχει περάσει ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από την τελευταία σας σχέση και ξαφνικά εισέρχεται στη ζωή σας ένας καινούριος έρωτας!

Ανυπομονείτε να σας πάρει τηλέφωνο, η καρδιά σας χτυπάει σαν τρελή όταν σας στέλνει μηνύματα και έχετε άγχος μέχρι να βρεθείτε. Όλα τέλεια!
Μέχρι στιγμής. Ξαφνικά όμως το «πρόσωπο» γίνεται αρκετά παθιασμένο. Σας ζητά να βγαίνετε σχεδόν κάθε μέρα, σας απαντάει κατευθείαν στα μηνύματα, προσαρμόζει το πρόγραμμά του σ’ εσάς, ενώ πολύ σύντομα σας εξομολογείται ότι σας θέλει σαν τρελός. Κάπου εκεί είναι που αρχίζει ο τρόμος!
Εκεί που στην αρχή όλα είχαν κάποιο ενδιαφέρον, ξαφνικά και η καλημέρα του, σας φαίνεται ενοχλητική.

Είναι όμως κάτι κλασικό. Το «κυνηγητό» είναι κάτι που αρέσει στους περισσότερους από εμάς και όταν αυτό τελειώσει, μαζί του τελειώνει και το ενδιαφέρον.

Και φυσικά, οι άνθρωποι φαίνονται πολύ πιο ελκυστικοί όταν νομίζουμε ότι δεν μας θέλουν.

Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό;

Αν «χαλιέστε» επειδή κάποιος επιδιώκει να βρίσκεται πολύ κοντά σας, τότε πιθανότατα έχετε πρόβλημα με την οικειότητα. Συγγνώμη.

Όταν κάποιος γίνεται πιο παθιασμένος μ’ εσάς, αυτό είναι ένα σημάδι ότι η σχέση αυτή έχει προοπτικές να προχωρήσει.

Αν λοιπόν, σας φρικάρει το γεγονός ότι μία σχέση που μετρά λίγες μόνο εβδομάδες, μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πιο σοβαρό, τότε είστε… ένοχοι!

O Jesse Kahn, διευθυντής και επόπτης του Συλλόγου Θεραπείας Φύλου και Σεξουαλικότητας στη Νέα Υόρκη, δηλώνει:

«Όταν μια σχέση γίνεται πιο οικεία, τότε οι άνθρωποι γίνονται πιο ευάλωτοι και μπορούν να τραυματιστούν ευκολότερα».

Έτσι η απομάκρυνση έρχεται ως αποτέλεσμα της προσπάθειας να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από το να πληγωθούμε».

Ο Jesse Kahn προσθέτει:

«Στην πραγματικότητα, κάποιοι άνθρωποι μπορούν να βρουν ασφάλεια στην απόρριψη, επειδή είναι πιο φυσιολογικό για αυτούς».

Η φοβία μας να μην πληγωθούμε είναι ένας λόγος. Ένας άλλος λόγος αποτελεί το γεγονός ότι δε θέλουμε στη ζωή μας ανθρώπους που προσκολλώνται σ’ εμάς επειδή θεωρούμε ότι δεν έχουν κάτι άλλο να ασχοληθούν στη ζωή τους.

Και στους δύο λόγους, αυτός που ευθύνεται για την απομάκρυνση είναι ο εαυτός μας και όχι ο άλλος.

Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα φρικάρετε επειδή κάποιος σας έστειλε κατευθείαν μήνυμα ή επειδή έκανε «like» σε πάνω από τρεις φωτογραφίες σας στο Facebook, σκεφτείτε ότι, πιθανώς, δεν είναι αυτός που έχει το πρόβλημα αλλά εσείς!

protothema.gr