Γιατί χαίρεται ο Αγοραστός!

Σαν μικρό παιδί έκανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστός από τη χαρά του παραλαμβάνοντας το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιεί η Περιφέρεια.

Του έκανε μία βόλτα, μελέτησε τον τρόπο λειτουργίας του, διαπίστωσε ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου είναι αξεπέραστα (προστατεύει, έλεγε, ακόμα και τους πεζούς που περνούν από δίπλα του κι ας είναι αθόρυβο) και τον εντυπωσίασε, κυρίως, η επιτάχυνσή του. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο προμηθεύτηκε μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος EnerNETMob, το οποίο στοχεύει να σχεδιάσει, να δοκιμάσει και να βελτιώσει τα «Σχέδια Βιώσιμης Ηλεκτροκινητικότητας», σύμφωνα με τα κοινά πρότυπα και πολιτικές χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Και επιπλέον να δημιουργήσει ένα «Διαπεριφερειακό δίκτυο ηλεκτροκινητικότητας».

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ήδη ο περιφερειάρχης εγκατέστησε ταχυφορτιστή στη Λάρισα και σκοπεύει να εγκαταστήσει και πλήθος άλλων ταχυφορτιστών στις μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν θα το οδηγεί βεβαίως μόνο ο περιφερειάρχης, αλλά θα συνδράμει, όπως μου είπε, στη μετακίνηση υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.