Γιάννης Χάϊδος περί προπαγάνδας στη σύγχρονη δημοκρατία

Χθες πραγματοποιήθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανάδειξη της Κ.Ε. του κόμματος και εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του απευθείας από τη βάση. Κατά γενική ομολογία εγχείρημα νέο και τολμηρό μιας και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά.

Άλλοι πάλι το χαρακτήρισαν εγχείρημα υψηλού ρίσκου θεωρώντας πως μια μικρή κάλπη θα σηματοδοτούσε ένα χάσμα με τα υπόλοιπα κόμματα που τολμούν την απευθείας εκλογή του πρόεδρου από τη βάση.

Ευτυχώς για μας και δυστυχώς για κάποιους άλλους η χώρα μας ,η πατρίδα μας έχει τη χαρά και την ευτυχία να χει ακόμα δημοκρατία στην έκφραση του λαού.

Το πανηγυρικό και πέραν από κάθε προσδοκία αποτέλεσμα έδειξε χθες με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο όσα οι δημοσκοπήσεις κρύβουν και δεν ανιχνεύουν με τα ξεπερασμένα εργαλεία τους και όσα τα μέσα δεν προβάλλουν με τις βρώμικες προθέσεις τους.

Χθες η κοινωνία κέρδισε μια και καλή την προπαγάνδα και το σκοταδισμό.

Και δε σας κρύβω πραγματικά πως η προπαγάνδα άρχισε να μας κάμπτει ακόμη και μας τους ίδιους. Να υποτιμούμε τα προβλήματα και την κοινωνία που στενάζει και να σκεφτόμαστε μήπως τελικά τα πράγματα είναι αλλιώς. Χθες λοιπόν η κοινωνία έδωσε το μήνυμα της και μας έδωσε το κουράγιο να παλέψουμε για αυτή.

Να παλέψουμε να ξαναβρούν οι άνθρωποι το χαμόγελο τους, την περηφάνια τους και να πάρουν πίσω τις ζωές που η κυβέρνηση της αριστείας δε σεβάστηκε ούτε για μία στιγμή μπροστά στην ιδεοληπτική εμμονή της εξυπηρέτησης συμφερόντων λίγων και εκλεκτών.

Φυσικά όλοι πια μπορούμε να σκεφτούμε πως αν το μήνυμα που έδωσε η κοινωνία χθες διαλύει στα θεμέλια την προπαγάνδα ενός ασφυκτικού συστήματος, τότε ας φανταστούμε οποτεδήποτε ο πρωθυπουργός τολμήσει να στήσει τις κάλπες των εθνικών εκλογών τι πρόκειται να συμβεί.

Η πρόβλεψη κάποιων για συμμέτοχη 60.000 μελών σε πλαίσια ειρωνείας εναρμονίζεται πλήρως με τις κάθε τόσο προκλητικές αποτυπώσεις των δημοσκοπήσεων περί καθίζησης του ΣΥΡΙΖΑ και διαφοράς ασφαλείας της ΝΔ από αυτόν.

Σε λίγο καιρό κανείς δε θα μπορεί να σώσει την κυβέρνηση με καμιά απόσταση ασφαλείας από το λαό που εξαπάτησε, από το λαό που προδίδει καθημερινά από την περήφανη κοινωνία που με σκυμμένο το κεφάλι αδυνατεί να πληρώσει το νοίκι και το ρεύμα.

Μοναδική διέξοδος για την κυβέρνηση η μέθοδος που αριστεύει.

Να της ανατεθεί η διοίκηση ξανά με απευθείας ανάθεση.

Όλοι μαζί με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή για να κατορθώσει να πάρει πίσω όσα της πήρανε με πλάνη και κοροϊδία. Νέα μέλη και παλιά όλοι μαζί βγαίνουμε δυνατοί από αύτη τη γιορτή της δημοκρατίας μετατρέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο πιο μαζικό συμμετοχικό, δημοκρατικό και προοδευτικό κόμμα της Ευρώπης.

Τώρα η κοινωνία μίλησε.

Όταν μιλάει η κοινωνία, οι αριθμοί περισσεύουν και σκύβουν το κεφάλι.

Εσύ μπορείς και το απέδειξες στην ιστορία!

 

Ο Γιάννης Χάϊδος είναι Περιφερειακός Σύμβουλος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ