Γιάννης Χάϊδος: «𝚳ύλος των 𝚵ωτικών»𝟐𝟎𝟐𝟏 – 𝚱αθαρές κουβέντες…

Στην πόλη μας τις τελευταίες μέρες έχει προκύψει μεγάλη συζήτηση σχετικά με την διεξαγωγή ή μη του Μύλου των Ξωτικών.

Τα τελευταία χρόνια ο μύλος αποτελεί οικονομικό οξυγόνο της τοπικής αγοράς (ειδικά της εστίασης και της λιανικής) και ταυτόχρονα ενισχύει την εικόνα της πόλης μας σαν χειμερινό προορισμό σε ολόκληρη τη χώρα. Συνεπώς η διεξαγωγή του τη φετινή χρονιά, ειδικά μετά τη περυσινή ματαίωση, αποτελεί ζήτημα ζωής και θανάτου για όλες τις τοπικές επιχειρήσεις. Παράλληλα η εξέλιξη της πανδημίας δείχνει πως οι προβλέψεις για την περίοδο των Χριστουγέννων είναι δυσοίωνες και αναμένουμε κορύφωση του 4ου κύματος κοντά στην εορταστική περίοδο.

Επιπλέον οι δυνατότητες του Γ.Ν.Τρικάλων για νοσηλεία λόγω Covid-19, έχουν ήδη ξεπεραστεί όπως και των υπόλοιπων Νοσοκομείων της Θεσσαλίας. Εν μέσω μια εμπόλεμης υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης ήρθε η ώρα για καθαρές κουβέντες…

Διαβάζουμε πως πάγια θέση της Δημοτικής αρχής είναι η διεξαγωγή του θεματικού πάρκου και για αυτό το λόγο οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό. Αν η δημοτική αρχή έχει επιλέξει τον δρόμο της ψεύτικης ελπίδας και της αγωνίας του πολιτικού κόστους και ελπίζει πως η ματαίωση του Μύλου των Ξωτικών θα έρθει από την Αθήνα και την κεντρική εξουσία σύντομα, οφείλει να τον εγκαταλείψει γρήγορα.

Όλοι μας κατανοούμε τη ζωτική σημασία του Μύλου για την περιοχή μας, και όλοι αφουγκραζόμαστε τις οριακές καταστάσεις που διανύουμε ως κοινωνία μπροστά στον πανίσχυρο εχθρό της πανδημίας. Όμως πάνω από όλα κατανοούμε την ανάγκη για καθαρές κουβέντες ώστε οι συνέπειες οποιασδήποτε εξέλιξης να διαχειριστούνε ευκολότερα και πιο ανώδυνα μακριά από πολιτικές τακτικές και μεθοδολογίες επικοινωνίας,  όπου η Δημοτική αρχή μας παίρνει εδώ και χρόνια άριστα.

Γιάννης Χάϊδος Περιφερειακός Σύμβουλος-Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ