Γερμανοελληνική δωρεά για το «Ήφαιστος» του Δήμου Τρικκαίων

dorea_copy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στα πλαίσια των εγκαινίων έργου τέχνης που πραγματοποιήθηκαν στις 14 Ιουλίου 2012 στην αδελφοποιημένη πόλη Άμπεργκ της Γερμανίας, ο Δήμος Τρικκαίων  εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Κο Τσιάνα, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Καραλή, Ξάφο και Λασπά.

Ο Δήμος συμμετείχε με μπρούτζινη πλακέτα, στην οποία απεικονίζεται ο Ασκληπιός, έργο του Τρικαλινού γλύπτη Καρανίκα Κωνσταντίνου, που αποτέλεσε τμήμα του τελικού σχεδίου.

Στην επίσημη υποδοχή που έγινε στην αντιπροσωπεία του Δήμου Τρικκαίων από τον Δήμαρχο Βόλφγκανγκ Ντάντορφερ στο Δημαρχείο του Άμπεργκ η Πρόεδρος του Γερμανοελληνικού Συλλόγου HELLAS Ρόμι Σάντνερ παρέδωσε στον Αντιδήμαρχο Κο Τσιάνα δυο επιταγές των 750€. Η δωρεά αυτή δόθηκε  για να καλυφθούν ανάγκες στη δομή ΚΔΑΠ – ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» ώστε  να βελτιωθεί η παροχή υπηρεσιών προς τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτή.

Με τα χρήματα αυτά αγοράστηκαν:

Ένας διάδρομος βάδισης άνω των 100 Kg

Δύο πίνακες γραφής με μαρκαδόρους

Πέντε μπάλες Pilates και

Ένα στερεοφωνικό συγκρότημα

Ο Γερμανοελληνικός Σύλλογος HELLAS εξέφρασε την επιθυμία να συνεισφέρει στη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Τρικκαίων με την αποστολή φαρμάκων. Η συνεργασία αυτή, η οποία αφορά το Κοινωνικό Φαρμακείο, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Μέσα από αυτή τη συνεισφορά αποδεικνύεται και έμπρακτα ότι ο θεσμός της αδελφοποίησης των πόλεων μπορεί να λειτουργήσει υπέρ των πολιτών και να φέρει τους λαούς πιο κοντά ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες.

 

DSC04221

.