Γεννηματά: Ο Τσίπρας δραπετεύει για δεύτερη φορά

genimata fofi

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας τον ότι «για άλλη μια φορά γίνεται δραπέτης της ευθύνης».

«Δυστυχώς κάθε φορά που είναι ώρα για δράση, επιλέγει την απόδραση! Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες. Την πρώτη φορά με το δημοψήφισμα η χώρα βρέθηκε στα πρόθυρα του GREXIT και του απόλυτου χάους. Τώρα αντί να αξιοποιήσει το εθνικό κεφάλαιο που δημιουργήθηκε από τη στάση των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων, ο κ. Τσίπρας επικαλείται τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, για να προκηρύξει εκλογές. Η μικροκομματική στόχευση είναι εξόφθαλμη», τονίζει η Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της σχετικά με το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός «βιάζεται», δήλωσε η κα Γεννηματά. «Δεν τον ενδιαφέρει να πατήσει η χώρα σε στέρεο έδαφος, αλλά να μην προλάβουν να φτάσουν στα νοικοκυριά, στους αγρότες, στους συνταξιούχους, στους επαγγελματίες, οι οδυνηρές συνέπειες των μέτρων που υπέγραψε. Να μην φτάσει στα χέρια τους ο λογαριασμός, τα 14 δισ. Σήμερα επιχείρησε ο κ. Τσίπρας να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «ομολογία αδυναμίας», την απόφαση του πρωθυπουργού για εκλογές: «Είναι ανίκανοι και ανήμποροι να διαπραγματευτούν, να βελτιώσουν, ακόμη κι αυτά που οι ίδιοι υπέγραψαν».

«Εμείς θα δώσουμε δυναμικό παρών στις εκλογές. Το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ, με νέο ύφος, νέο λόγο, νέες προτάσεις, νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτιά του, θα συγκρουστεί με τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού και με όλες τις εκδοχές του αριστερού λαϊκισμού. Με τη συσπείρωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που εκφράζουν τον ευρύτερο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης, διαμορφώνουμε έναν τρίτο εναλλακτικό πόλο στο πολιτικό μας σύστημα», υπογραμμίζει η κα Γεννηματά και καλεί «τις Ελληνίδες, τους Έλληνες, τη νέα γενιά να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια».

newsbeast