Γέμισε από κόσμο το μουσείο Τσιτσάνη για το βιβλίο «Το μεγαλείο της ψυχής»

 

Παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα εκδηλώσεων του μουσείου Τσιτσάνη, η παρουσίαση του νέου, τρίτου κατά σειρά, λογοτεχνικού βιβλίου της συγγραφέως Μαρίας Καλύβα «Το μεγαλείο της ψυχής», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Γράφημα» και πωλείται από το βιβλιοπωλείο «Παπαγιάννη».

Για το βιβλίο μίλησαν ο κ. Χονδρός Αλέξανδρος – οδοντίατρος, η κ. Φιλίππου Παναγιώτα – χειρουργός μαιευτήρας – γυναικολόγος, η κ. Κούτρα Αργυρώ – εκπαιδευτικός και η κ. Γάκια Κωνσταντίνα – φαρμακοποιός.
Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η ηθοποιός Ιακωβάκη Βίκυ, ενώ μετά την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν  ερωτήσεις από τη συγγραφέα και τους συμμετέχοντες.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

“Είδα πολλά φεγγάρια μόνη, αλλά σαν εκείνο που αντίκρισα όταν ήρθε να με βρει, κανένα. Το είχα αναζητήσει πάμπολλες φορές στο παρελθόν, πού δεν το είχα ψάξει, μα ποτέ… ποτέ… ποτέ μέχρι τότε δεν το είχα βρει, γιατί απλώς δεν υπήρχε ομορφότερο ολόγιομο φεγγάρι από αυτό που είδαμε μαζί”.
Θα μπορούσε άραγε η χαρά η οποία συνοδεύει τη μητρότητα και η γλυκιά προσμονή της να αλλάξουν κάποτε πρόσωπο; Να γίνει η ευτυχία θλίψη μεμιάς και η άσβεστη ελπίδα αβάσταχτος πόνος; Θα μπορούσαν πάλι μετά τα συναισθήματα αυτά να πάρουν ξανά τη γνώριμη όψη τους και να επανέλθει στη ζωή μιας γυναίκας η γαλήνη και η ψυχική ισορροπία;
Δύο διαφορετικές ιστορίες πλέκουν περίτεχνα ένα επίκαιρο κοινωνικό μυθιστόρημα που θυμίζει έντονα προσωπικό ημερολόγιο, αφού οι ίδιες οι ηρωίδες, με τη δική τους τη φωνή, εξιστορούν τα γεγονότα. Ενώ όμως οι ιστορίες τους, όπως και οι δρόμοι που επέλεξαν αρχικά να ακολουθήσουν, δείχνουν να εξελίσσονται παράλληλα, κάποια στιγμή τέμνονται τελικά, και τότε η μία εισβάλλει στη ζωή της άλλης και την αλλάζει ριζικά. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)