Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία σύναψαν συμφωνίες για το εμβόλιο Sputnik-V

Οεπικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Κιρίλ Ντμίτριεφ, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο οργανισμός του οποίου ηγείται και ο οποίος ως γνωστόν έχει χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, έχει συνάψει συμφωνίες για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Ο Ντμίτριεφ έκανε τις δηλώσει αυτές μιλώντας στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24, αλλά δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες.

Ωστόσο έκανε τη δήλωση αυτή, αφότου το RDIF ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια εμπορική συμφωνία με φαρμακευτική εταιρεία που έχει την έδρα της στην Ελβετία για την παραγωγή του εμβολίου στην Ιταλία.

Ο πρόεδρος της περιφέρειας της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα, αναφέρθηκε στη συμφωνία της ιταλοελβετικής φαρμακοβιομηχανίας Adienne Pharma Biotech με τις ρωσικές αρχές, για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V σε δυο βιομηχανίες που βρίσκονται έξω από το Μιλάνο και στην κεντρική Ιταλία.

«Σε ό,τι αφορά το ρωσικό εμβόλιο Sputnik η περιφέρειά μας, η Λομβαρδία, παρακολουθεί τις εξελίξεις. Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε κάτι, περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί», δήλωσε ο Φοντάνα.

«Θα χρειαστεί η έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ΕΜΑ, διότι η διάθεση του εμβολίου εξαρτάται από την έγκριση του οργανισμού αυτού», πρόσθεσε ο Ιταλός περιφερειάρχης.

Νωρίτερα, η περιφέρεια της Λομβαρδίας έκανε γνωστό ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στη συμφωνία για την παραγωγή του Sputnik V στην Ιταλία, διότι «πρόκειται για συμφωνία μεταξύ ιδιωτών».

newsbeast.gr