Επιστρέφει ο χειμώνας -Διαδοχικές κακοκαιρίες, από αύριο η πρώτη με καταιγίδες [βίντεο]

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ο γνωστός μετεωρολόγος προέβη σε πρόγνωση καιρού για την Καθαρά Δευτέρα και όχι μόνο. Συγκεκριμένα, ο ίδιος εστιάζει στις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Μάλιστα, ο Έλληνας μετεωρολόγος επισημαίνει, με ανάρτησή του στο Facebook πως ο χειμώνας επιστρέφει με κακοκαιρίες. Αναλυτικότερα:

Κ. Μαρουσάκης: Τι ανέφερε αρχικά στην ανάρτησή του

Κλέαρχος Μαρουσάκης ξεκίνησε την ανάρτησή του, αναφέροντας: «Με διαδοχικές κακοκαιρίες, οι οποίες θα συνοδεύονται και από ψυχρές εισβολές θα οδηγηθούμε όπως όλα δείχνουν στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα. Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας το αναμένουμε αύριο Τετάρτη. Το ίδιο και την Πέμπτη όπου βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα μας. Αυτό, διότι θα μετατοπιστεί προς τα ανατολικά» τονίζει ο μετεωρολόγος.

«Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες. Στο τελείωμά του (Πέμπτη) οι θυελλώδεις βοριάδες, αλλά και η πτώση της θερμοκρασίας» σημειώνει. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα (βροχές – καταιγίδες) τοπικά θα είναι ισχυρά στα δυτικά, τα βορειοανατολικά όπως επίσης και το ανατολικό Αιγαίο.

Στον πρώτο χάρτη που δημοσιεύει ο μετεωρολόγος φαίνεται η εξέλιξη των φαινομένων για το νέο 24ωρο.

Στη συνέχεια, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εξήγησε: «Στον δεύτερο χάρτη μας επισημαίνουμε τις θαλάσσιες περιοχές με τις μεγαλύτερες εντάσεις του ανέμου όπου με τα βέλη απεικονίζουμε και από που αυτοί θα φυσούν. Στον τρίτο μας χάρτη μπορείτε να δείτε την κύμανση της θερμοκρασίας για αύριο Τετάρτη».

«Την Πέμπτη οι βροχές και οι καταιγίδες θα αφορούν το Αιγαίο καθώς και περιοχές του ηπειρωτικού κορμού της χώρας μας που βρέχονται από αυτό (τέταρτος χάρτης). Ταυτόχρονα οι βοριάδες θα ενισχυθούν σημαντικά ( πέμπτος χάρτης) προσεγγίζοντας μέσα στο Αιγαίο τα επίπεδα θυέλλης ( 8 μποφόρ ). Η θερμοκρασία όπως μπορούμε να δούμε στον έκτο μας χάρτη θα σημειώσει πτώση με το κρύο αρκετά έντονο τη νύχτα και το πρωί οπότε και θα σημειωθεί τοπικά παγετός τις πρωινές ώρες της Παρασκευής προς τα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα» αναφέρει στην ανάρτησή του.

Κ. Μαρουσάκης: «Μαλακώνει το Σαββατοκύριακο, ο καιρός»

Ακολούθως, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, τόνισε: «Μέσα στην Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο ο καιρός αναμένεται να “μαλακώσει” μιας και θερμότερες αέριες μάζες ( έβδομος χάρτης ) θα κινηθούν από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς τη χώρα μας ανεβάζοντας και πάλι την θερμοκρασία. Η όλη αυτή εξέλιξη οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό που από τις ακτές της βόρειας Αφρικής θα κινηθεί ανατολικά και μέσα στην Κυριακή θα περάσει από τα νότια τμήματα της χώρας μας δίνοντας και τοπικές βροχές – λασποβροχές με έμφαση τα κεντρικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα ( όγδοος χάρτης)».

Κ. Μαρουσάκης: Κακοκαιρία από την Καθαρά Δευτέρα και μετά

Αναφερόμενος στο καιρό της Καθαράς Δευτέρας και των επόμενων ημερών ο μετεωρολόγος αναφέρει:

Η αναφορά του Κλέαρχου Μαρουσάκη στην πρόγνωσή του για την Καθαρά Δευτέρα.

«Αλλαγή στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία με την μεσημβρινή ροή ( ο καιρός έρχεται από τον βορρά ) να επικρατεί, αναμένουμε από τις 15 του μήνα και μετά. Όπως μπορούμε να δούμε και στον τελευταίο μας χάρτη το ατμοσφαιρικό βουνό που εδώ και ημέρες καλύπτει τα νότια τμήματα της Ευρώπης αναμένεται να επεκταθεί προς τα βορειοδυτικά τμήματα της Γηραιάς ηπείρου ανοίγοντας στην ουσία τον δρόμο στις κακοκαιρίες ώστε να μας έρθουν από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη».

«Εκτιμούμε ότι από τις 15 Μαρτίου και μετά, διαδοχικές κακοκαιρίες θα δώσουν αρκετές βροχές – καταιγίδες και χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα με το κρύο να κάνει αισθητή την παρουσία του σε μια από τις τελευταίες ίσως εμφανίσεις του χειμώνα μιας και η άνοιξη δεν φαίνεται να αφήνει και πολλά περιθώρια δράσης» συμπληρώνει.

Κ. Μαρουσάκης: Ολόκληρη η ανάρτησή του