Γ. Σταθάκης: Το 2018 τελειώνει το μνημόνιο

Ως τον Δεκέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση, ώστε να κλείσει τον Ιούλιο του 2018 το πρόγραμμα και να βγει η χώρα από τα Μνημόνια, εκτιμά ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, σημειώνοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι «να πάμε πολύ γρήγορα».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των πλειστηριασμών και την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο υπουργός σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ πως μετά τη λήξη της ρύθμισης προστασίας για την πρώτη κατοικία στα τέλη του έτους θα έλθει νέα ρύθμιση την οποία η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές.

Τόνισε ακόμη, πως η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους πλειστηριασμούς θα αρχίσει να λειτουργεί τις επόμενες εβδομάδες.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της απόσχισης από τη ΔΕΗ λιγνιτικών μονάδων, ξεκαθάρισε πως όλες οι θέσεις εργασίας σε αυτές θα διασφαλιστούν σημειώνοντας πως στόχος της κυβέρνησης με το σχέδιο που κατέθεσε είναι να προσελκυστούν και επενδύσεις. «Δεν υπάρχει άλλο σενάριο για τους εργαζόμενους», είπε χαρακτηριστικά.

Υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις από τις Βρυξέλλες στο σχέδιο που κατατέθηκε, σημείωσε ενώ αναφερόμενος στις υδροηλεκτρικές μονάδες υπογράμμισε πως δεν θα αποσχιστούν από τη ΔΕΗ.

Σε ότι αφορά την επένδυση του Ελληνικού εκτίμησε ότι θα προχωρήσει απρόσκοπτα και ότι οι αποφάσεις του ΚΑΣ δεν θα επηρεάσουν τις περιοχές ανοικοδόμησης που περιλαμβάνονται στο σχέδιο. Όπως είπε έως το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί και το σχέδιο για να γίνει η ΛΑΡΚΟ βιώσιμη εταιρεία.

cnn.gr