Γ. Παπασίμος: Η Ελλάδα «θυσιάστηκε από τους δανειστές»

Παρόλο που ο δικηγόρος Γιώργος Παπασίμος, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και αργότερα του ΔΗΚΚΙ, δεν βρίσκεται σήμερα στην πρώτη γραμμή της πολιτικής επικαιρότητας, εντούτοις συνεχίζει με τις κατά καιρούς δημόσιες παρεμβάσεις του, να ερμηνεύει τις εξελίξεις μέσα από την δική του οπτική και ενίοτε να ταράζει τα ήσυχα νερά της κοινής γνώμης, προκαλώντας ποικίλα σχόλια.

Στην τελευταία του δημόσια παρέμβαση κάνει λόγο για εφιαλτικά νούμερα του δημόσιου χρέους και για την «θυσία» της χώρας από τους δανειστές. Αναλυτικά σημειώνει:

«Τα νούμερα είναι εφιαλτικά: Μείωση του εθνικού εισοδήματος κατά 25%, αύξηση του δημοσίου χρέους, τόσο σε ποσοστό του ΑΕΠ (180%), όσο και σε πραγματικούς αριθμούς (265 δις κατά την είσοδο στα μνημόνια, 345 δις κατά την λήξη αυτών), τρομακτική ανεργία, με συνέπεια την δραματική έξοδο της πιο μορφωμένης νέας γενιάς στην Ιστορία μας (brain drain), διάλυση του παραγωγικού μηχανισμού, οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα, βίαιη προσπάθεια αλλοίωσης του κοινωνικού σχηματισμού με την κατάλυση του μικροιδιοκτησιακού χαρακτήρα της Ελληνικής κοινωνίας, που της έδιδε ένα ιδιότυπο αυτόνομο χαρακτήρα.

Είναι προφανές, ότι η Ελλάδα θυσιάστηκε από τους δανειστές, με την συνέργεια των ντόπιων πολιτικών «θεραπαινίδων» και της εξαρτημένης «παρασιτικής» ολιγαρχίας, για να σωθεί το Ευρώ και οι Ευρωπαϊκές τράπεζες και να διατηρηθούν ως οικονομικά «ζόμπι» οι Ελληνικές τράπεζες αλλά και τα εξαρτημένα οικονομικά «τζάκια».

Εκλογές έρχονται, αν και ο ίδιος δεν έχει σήμερα άμεση πολιτική εμπλοκή στα κοινώνα δούμε αν θα μας απασχολήσει περαιτέρω ο Γιώργος Παπασίμος το επόμενο διάστημα….