Γ. Κογιάννης: Σήμερα η πολιτική είναι η τέχνη της εξαπάτησης αντί να είναι η τέχνη του εφικτού

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη για όλες τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση που παρουσιάζει ο Δημήτρης Παδιός στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο Τρικαλινής καταγωγής έγκριτος δημοσιογράφος και πολιτικός συντάκτης στην ΕΡΤ Γιώργος Κογιάννης.

Ερωτηθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από ο βήμα της ΔΕΘ, ο κ. Κογιάννης ανέφερε «Όλο αυτό το σκηνικό των εξαγγελιών με τις παροχές μου θύμισε δημοπρασία, μια πλειοδοσία που προσπάθησε να κάνει ο ένας σε βάρος του άλλου. Αφού λοιπόν υπάρχουν τόσα χρήματα, γιατί δεν τα δίνουν όταν υπάρχει ανάγκη και ξαφνικά και οι δύο θυμήθηκαν να τα δώσουν τώρα; Μα πολύ απλά γιατί έχουμε μπροστά μας εκλογές και όλα αυτά είναι προεκλογικές εξαγγελίες, που μπορεί μελλοντικά να μην γίνουν ποτέ πράξη γιατί ο κάθε Πρωθυπουργός και ο κάθε αρχηγός επικαλείται την κατάσταση της οικονομίας την δεδομένη στιγμή. Δυστυχώς η πολιτική έπαψε να είναι η τέχνη του εφικτού και έγινε η τέχνη της εξαπάτησης».

Ο έμπειρος δημοσιογράφος της ΕΡΤ επέρριψε σοβαρές ευθύνες στον Πρωθυπουργό για το θέμα των υποκλοπών, τονίζοντας πως είναι αδιανόητες αυτές οι πρακτικές να παρακολουθούνται πολιτικοί αρχηγοί και δημοσιογράφοι, εν έτει 2022. Δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις στο θέμα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ δεν δικαιούται να μην γνώριζε όλα αυτά που συνέβαιναν. Επιδίδεται ο ίδιος σε μια επιδοματική πολιτική, όταν στο παρελθόν κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ που ασκούσε παρόμοια πολιτική. Για τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Κογιάννης είπε πως δυστυχώς δεν προχώρησε σε βαθιά αυτοκριτική, για όσα λάθη έγιναν επί κυβερνητικής του θητείας, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως όλα τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κρατούν αποστάσεις από την επιχείρησης προβολής των θέσεων του κόμματος στα ΜΜΕ και όχι μόνο.

Κλείνοντας τόνισε πως «ο επερχόμενος χειμώνας θα είναι αρκετά δύσκολος οικονομικά για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και θα είναι ορόσημο σε μεγάλο βαθμό, για το πώς θα εξελιχθούν τα πολιτικά πράγματα στη χώρα και κατά πόσο θα επηρεάσει την πολιτική ατζέντα καθόλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου».