Γ. Καπελλαρής: Η ΝΔ παρά την φθορά που έχει δεν κινδυνεύει από τον ΣΥΡΙΖΑ

Καλεσμένος του Δημήτρη Παδιού στην εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση, το πρωί του Σαββάτου στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ήταν ο έγκριτος επικοινωνιολόγος από την Αθήνα Γιώργος Καπελλαρής, ο οποίος μίλησε για όλα τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Ξεκινώντας από την πανδημία, ο κ. Καπελλαρής ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν διαχειρίστηκε τόσο επιτυχημένα αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που όλοι ζούμε και ειδικά στο δεύτερο κύμα της. Έκανε αρκετά λάθη σε θέματα προγραμματισμού και στρατηγικής, όπως το ότι δεν ενίσχυσε τις υποδομές των νοσοκομείων και δεν έκανε προσλήψεις ιατρικού προσωπικού ως όφειλε, διδασκόμενη από το πρώτο κύμα τον περσινό Μάρτιο, ενώ δεν φρόντισε να ενισχύσει τον στόλο των ΜΜΜ, που αποτελούν αναμφισβήτητα μια σοβαρή εστία συνωστισμού και διασποράς του ιού. Επιπλέον προχώρησε από το περασμένο Νοέμβριο και μετά σε ένα από τα σκληρότερα lockdown στην Ευρώπη με μεγάλο κόστος για την οικονομία, μην κατορθώνοντας και πάλι να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ευθύνες ωστόσο επέρριψε στην κυβέρνηση και για την διαχείριση των εμβολιασμών, αφού δεν φρόντισε με στοχευμένες ενέργειες να παρακινήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού που φαίνεται διστακτικό ως προς τον εμβολιασμό και τις τυχόν παρενέργειες από το εμβόλιο στον οργανισμό.

Για την εξέλιξη της οικονομίας τα επόμενα 1-2 χρόνια εμφανίστηκε μάλλον απαισιόδοξος, υποστηρίζοντας πως θα αυξηθούν και άλλο τα λουκέτα στην αγορά, άρα και η ανεργία, ενώ επεσήμανες πως αν όλα πάνε καλά με τον τουρισμό το καλοκαίρι, ίσως μπορέσουμε να μιλάμε για μερική ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας. Αυτό άλλωστε αποτελεί και το μεγάλο «στοίχημα» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ερωτηθείς να σχολιάσει αν η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται στις δημοσκοπήσεις, μπορεί να ανατραπεί ο Γιώργος Καπελλαρής τόνισε πως παρά την φυσιολογική φθορά από την άσκηση της εξουσίας και την διαχείριση της πανδημίας που μπορεί να έχει η κυβέρνηση, δεν κινδυνεύει σε καμία περίπτωση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται ότι μετά την τελευταία εκλογική ήττα που υπέστη, έχει χάσει τα ισχυρά ερείσματα που είχε σε πολλές κοινωνικές ομάδες και ο Πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ανήμπορος να ανατρέψει μια τέτοια κατάσταση.

Ο κ. Καπελλαρής τέλος, δεν απέκλεισε ο Πρωθυπουργός να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες κάλπες, ακόμα και εντός του έτους, για να εξασφαλίσει μια νέα ισχυρή πλειοψηφία. Είναι όμως ένα ζήτημα που χειρίζεται αποκλειστικά ο ίδιος και ότι και να πούμε εμείς απέξω, αυτή την στιγμή εμφανίζεται ως μια παρακινδυνευμένη πρόβλεψη.