Γ. Χάϊδος: Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας- ο ΣΥΡΙΖΑ κεφαλαιοποιεί την εμπιστοσύνη των πολιτών

Μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη για όλες τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και τις εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας και των εμβολιασμών, παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση και στον Δημήτρη Παδιό στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Χάϊδος.

Ο κ. Χάϊδος ξεκινώντας, έριξε ευθύνες στην κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας, τονίζοντας ότι ενώ στο πρώτο κύμα την περασμένη άνοιξη τα είχε καταφέρει αρκετά καλά, στο δεύτερο κύμα της πανδημίας καθυστέρησε να πάρει έγκαιρα μέτρα, με αποτέλεσμα να σέρνεται πίσω από τα γεγονότα. Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και οι εκατοντάδες διασωληνομένοι και οι επίσης αρκετοί νεκροί σε καθημερινή βάση, αποδεικνύουν περίτρανα το έλλειμα της κυβέρνησης να διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα την πανδημία. Ο κόσμος δικαιολογημένα έχει χάσει την εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση με όλα αυτά που συμβαίνουν. Για τα εμβόλια ο Γιάννης Χάϊδος εξέφρασε την άποψη, πως θα μπορούσαν και σ΄αυτό τον τομέα τα πράγματα να είναι σε καλύτερη μοίρα, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για τις επιμέρους συμφωνίες που έκανε με τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Αναφορικά με το θέμα της εθνικής οικονομίας, ο κ. Χάϊδος επεσήμανε πως η Ελλάδα αυτή την στιγμή παρουσιάζει σύμφωνα με την EUROSTAT την 3η χειρότερη ύφεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με εκτόξευση του δημοσίου χρέους και την 3η μεγαλύτερη μείωση του εισοδήματος στους πολίτες, γεγονός που επίσης αποδεικνύει την αποτυχία της κυβέρνησης να κρατήσει όρθια την οικονομία, μέσα στις συνθήκες της πανδημίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα μέρα με τη μέρα, αργά και σταθερά, αποκαθιστά τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους Έλληνες πολίτες, κεφαλαιοποιώντας ξανά την προτίμηση τους και αυτό θα φανεί σύντομα, τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Χαϊδος, ενώ ερωτηθείς να σχολιάσει τι προτίθεται να κάνει ο ίδιος σε προσωπικό επίπεδο, αν δηλαδή σκοπεύει να μετακινηθεί από τον Α΄βαθμό της αυτοδιοίκησης στην κεντρική πολιτική σκηνή, αρκέστηκε να δηλώσει πως παραμένει πάντα ενεργός, κοντά στα προβλήματα των πολιτών και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα δημοσιοποιήσει την όποια επιθυμία του.