«Φουσκώνει» ο Πηνειός-Συνεχείς εκκενώσεις- Αγωνία για τη Λάρισα -7νεκροί- 6 αγνοούμενοι

Τιτάνια είναι η προσπάθεια   των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό και τη διάσωση των κατοίκων, που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χωριά της Καρδίτσας και της Λάρισας, χωρίς φάρμακα, φαγητό και νερό

 .ΟΠηνειός  έχει φουσκώσει έχοντας ξεπεράσει τα επίπεδα ασφαλείας αφού από τα 6  έχει φτάσει στα 9,5 μέτρα,  με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν παραποτάμιες περιοχές και συνοικίες. Πριν από λίγο δόθηκε μήνυμα από το 112 λόγω αναχώματος που έσπασε με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ο Βρυότοπος και ο Αμπελώνας.

Μία τεράστια έκταση, στον θεσσαλικό κάμπο, έχει μετατραπεί σε μία απέραντη λίμνη, με αποτέλεσμα σπίτια, σχεδόν ολόκληροι οικισμοί και καλλιεργήσιμες εκτάσεις να παραμένουν κάτω από τα νερά.

Ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους εφτά ενώ έξι είναι οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με τις αρχές.

Μηνύματα 112 για εκκενώσεις

Μήνυμα 112 στάλθηκε στους κατοίκους του Αγίου Θωμά στη Λάρισα ώστε να απομακρυνθούν προς Φιλιππούπολη, λόγω του «Daniel».

Έκλεισε η γέφυρα της Γιάννουλης

Τη γέφυρα της Γιάννουλης στη Λάρισα αποφάσισαν να κλείσουν οι Αρχές καθώς λόγω του μεγάλου όγκου των νερών υπάρχει φόβος για την στατικότητά της.

Σημειώνεται πως νωρίτερα είχε κατακλειστεί η γέφυρα του Πηνειού από το νερό,  που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα μετά το Κουτσόχερο, στην εθνική οδό Λάρισας – Ιωαννίνων. Μάλιστα η Αστυνομία είχε κλείσει τον δρόμο και έχει διακόψει την κυκλοφορία στη γέφυρα, ενώ λίγη ώρα πριν βρίσκονταν εκεί οχήματα του στρατού με βάρκες και ερπυστριοφόρα προκειμένου να προσεγγίσουν χωριά που είναι αποκλεισμένα με εγκλωβισμένους κατοίκους, χωρίς να τους επιτραπεί η είσοδος γιατί είναι άγνωστη αυτή τη στιγμή η κατάσταση και η στατικότητα της γέφυρας.

Εγκλωβισμένοι για πάνω από ένα 24ωρο – Διασώστες, Σινούκ και βάρκες στην «μάχη» του απεγκλωβισμού

Απελπισμένοι άνθρωποι που για πάνω από ένα 24ωρο ήταν εγκλωβισμένοι, χωρίς νερό και ρεύμα, μεταφέρονται στις βάρκες. Περνάνε μαζί με τους άνδρες του στρατού τα νερά για να οδηγηθούν σε ασφαλές σημείο. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού με Ελικόπτερο Σινούκ, απεγκλωβίστηκαν 93 άτομα εκ των οποίων ένα βρέφος και ένας τραυματίας.

Από νωρίς το πρωί έχουν ξεκινήσει από αέρος οι διασώσεις ανθρώπων από τον Βλοχό, τον Παλαμά, την Φαρκαδώνα, τις περιοχές που πλέον έχουν βυθιστεί στα λασπόνερα, με τις στέγες των σπιτιών μόνο να ξεχωρίζουν, στην εικόνα της απέραντη λίμνης και να μαρτυρούν ότι εκεί υπήρχαν μέχρι προχθές κατοικημένες περιοχές.