Φωτιά στο πλοίο: Πληροφορίες για 10 αγνοούμενους -Θα γίνει καταμέτρηση στην Κέρκυρα

Μεγάλη κινητοποίηση πλωτών και εναέριων μέσων βρίσκεται σε εξέλιξη έπειτα από τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο πλοίο Euroferry Olympiα, λίγο μετά από την αναχώρησή του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ενώ συναγερμός έχει σημάνει μετά από πληροφορίες για αγνοούμενους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σύμφωνα με τις επίσημες κατασταστάσεις των επιβατών που κατατέθηκαν πριν από τον απόπλου του πλοίου, σε αυτό επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα. Όπως αναφέρθηκε σε έκτακτη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς τους βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ πλήρης καταγραφή και ταυτοποίηση των επιβαινόντων θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα.

Επικαλούμενος ανώτερη πηγή του Λιμενικού ο  τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ μετέδωσε ότι 10 άτομα που ήταν στη λίστα των επιβατών δεν έχουν εντοπιστεί. 

Ένα άτομο από τους επιβαίνοντες του πλοίου που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κέρκυρα, από το πλοίο ακούγονται συνεχείς εκρήξεις. 

Το πλοίο, με σημαία Ιταλίας, εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα- Πρίντεζι και επέβαιναν, κατά δήλωση του πλοιάρχου, 288 επιβάτες (237 επιβατών και του 51μελούς πληρώματος), 25 ΙΧ οχήματα και 153 φορτηγά.

Στη θαλάσσια περιοχή, όπου έχει σημειωθεί το συμβάν, έχει σπεύσει το πλοίο «Ελυρος», η φρεγάτα Ύδρα πυροσβεστικά σκάφη και άλλα παραπλέοντα πλοία. Στο σημείο βρίσκονται επίσης πέντε σκάφη του Λιμενικού και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής. 

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο κατάστρωμα 3 του πλοίου Euroferry Olympia, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, βόρεια της Κέκρυρας. Νωρίτερα ο πλοίαρχος του σκάφους κάλεσε όλους όσοι βρίσκονται πάνω σε αυτό να το εγκαταλείψουν. 

Μιλώντας σε τηλεοπτικά μέσα το πρωί,  ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφαδος, ανέφερε ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους. Αναφερόμενος στην εντολή εκκένωσης, ο κ. Κατσαφαδος δήλωσε ότι ο καπετάνιος διέταξε την εκκένωση του πλοίου γιατί υπήρχε φωτιά μεγάλης έκτασης. 

Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 Μποφόρ.

naftemporiki.gr