Φόρος: “Έχω αφήσει κάτι στη μέση…”

Στην αθλητική εκπομπή του FM100 μίλησε ο προπονητής των Trikala Βasket, Χάρης Φόρος.
Ο τεχνικός της ομάδας τόνισε την διάθεσή του να μείνει στην ομάδα λέγοντας πως «άφησε κάτι στη μέση», επισήμανε πως η ομάδα θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό σε τρικαλινό στοιχείο, τάχθηκε κατά της απόφασης χρησιμοποίησης κοινοτικού παίκτη σε Β’ και Γ’ Εθνική ενώ θεωρεί πως τη νέα σεζόν δεν θα υπάρξει η διάσπαση του κόσμου που υπήρχε πέρυσι. Αναλυτικά:

Για την απόφασή του να συνεργαστεί με την ομάδα
«Ήταν αρκετά εύκολη η απόφαση… Με την διοικούσα επιτροπή δεν είχαμε αρκετά πράγματα να συζητήσουμε, πέρα από την διάθεση που ήθελα να δω από όλο το διοικητικό τιμ για το τι ήθελαν να κάνουν. Από εκεί και πέρα δεν υπήρξε κάποιο άλλο θέμα που έπρεπε να λύσουμε. Από την πλευρά μου ήμουν θετικός στο να παραμείνω στην ομάδα και ο λόγος ήταν πως έχω αφήσει κάτι στη μέση… και θα το ολοκληρώσουμε με την συνένωση που έγινε».

Για τον σχεδιασμό της νέας ομάδας:
«Μου ζητήθηκε το αγωνιστικό πλάνο από την διοίκηση και τους το παρουσίασα. Σε αυτό περιλαμβάνονται αρκετά παιδιά και από τις δύο ομάδες. Θα γίνουν βέβαια και κάποιες προσθήκες απαραίτητες για να βελτιώσουμε το υλικό πηγαίνοντας το ένα βήμα παραπάνω».

Για την απόφαση της ΕΟΚ να μπουν κοινοτικοί παίκτες στην κατηγορία:
«Όλοι όσοι ασχολούνται ενεργά με το μπάσκετ έχουν θεωρώ την ίδια άποψη. Είναι αχρείαστο το να μπει κοινοτικός παίκτης. Βέβαια η αντίθετη άποψη λέει ότι θα ανέβει ο ανταγωνισμός αλλά… για μένα θα ανέβει ο ανταγωνισμός στις ομάδες που οικονομικά είναι δυνατές. Γενικά σαν ελληνικό μπάσκετ δεν είναι καλό διότι μιλάμε για κατηγορίες που θα πρέπει να δίνουν χώρο σε παιδιά που προετοιμάζονται για κάτι καλύτερο στην καριέρα τους. Θα το δούμε όμως στην πράξη εάν θα δουλέψει ή όχι. Εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να μπω σε αυτή την διαδικασία. Θα ήθελα στην ομάδα να κρατήσω τρικαλινό και ελληνικό κομμάτι. Την ίδια άποψη έχουν και αρκετοί προπονητές άλλων ομάδων. Βέβαια… ποτέ μην λες ποτέ, θα το δούμε αυτό το κομμάτι».

Για τον κόσμο των Τρικάλων
«Πέρυσι υπήρξε μια διάσπαση του κόσμου, φέτος ο κόσμος θα βοηθήσει και θα κάνουμε μια χρονιά αντάξια των ονομάτων των τριών ομάδων από τα οποία έχει δημιουργηθεί. Ο στόχος είναι υψηλός και υπάρχουν οι προϋποθέσεις να κάνουμε κάτι καλό. Ξεκινάμε νωρίτερα το κτίσιμο της ομάδας. Υπάρχει μια μεγάλη δεξαμενή παικτών η οποία θα μας βοηθήσει να κρατήσουμε τον κορμό και από εκεί και πέρα να κάνουμε ποιοτικές προσθήκες».