Φιλοξενία Σέρβων τουριστικών πρακτόρων, travel bloggers και δημοσιογράφων στο Δήμο Μετεώρων

Η παλιά πόλη της Καλαμπάκας, το Σπήλαιο της Θεόπετρας, η λίμνη Λογγά,  το μονύδιο του Αγίου Θεοδοσίου Γάβρου βρέθηκαν στο επίκεντρο σημαντικών τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων του τουριστικού ρεπορτάζ από της Σερβία, σ’ ένα ταξίδι γνωριμίας (Fam – Press Trip) με την απαράμιλλη ομορφιά του Δήμου Μετεώρων και στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την ομόθρησκη βαλκανική χώρα.

Οι προσκεκλημένοι του Δήμου Μετεώρων και της Αντιδημαρχίας Τουρισμού γεύτηκαν μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία και άριστη – κατά κοινή ομολογία – φιλοξενία, από 24 έως 26 Μαΐου, όπου γνώρισαν τα εκπληκτικά τοπία του Δήμου μας, σημαντικά τοπόσημα, τις αυθεντικές γεύσεις της τοπικής κουζίνας, τα ιδιαίτερα κρασιά και τη σημαντική δυναμική του τουριστικού προορισμού της περιοχής.

Σε δηλώσεις η Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Αθλητισμού Πηνελόπη Μαγκούρα τόνισε τα εξής: «Ο Δήμος Μετεώρων διευρύνει την τουριστική του «ταυτότητα». Είχαμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε σημαντικούς τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους από τη Σερβία. Πέρα από το μοναδικό φυσικό φαινόμενο των Μετεώρων είχαμε την ευκαιρία να τους παρουσιάσουμε και άλλα σημαντικά τοπόσημα της περιοχή μας. Το τριήμερο ταξίδι εξοικείωσης περιλάμβανε πλήθος δραστηριοτήτων και ξεναγήσεων, δίνοντας στους καλεσμένους μας την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα μοναδικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας. Πέρα από τον θρησκευτικό τουρισμό η περιοχή μας δίνει στον επισκέπτη σημαντικές δυνατότητες όπως εγγύτητα με το φυσικό περιβάλλον, περιπέτεια, σύνδεση με την κουλτούρα και την τοπική γαστρονομία. Κι όλα αυτά, σε ένα πλαίσιο οργανωμένων υποδομών, ανταγωνιστικών τιμών και ασφάλειας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι σύντομα θα δούμε τα απτά αποτελέσματα αυτής της δράσης. Τo συγκεκριμένο ταξίδι εξοικείωσης εντάσσεται στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Μετεώρων».