Φεύγουν οι διοικητές των νοσοκομείων…

nosokomio trikalon

Μέσα στο Νοέμβριο θα απομακρυνθούν από τα καθήκοντα τους σχεδόν όλοι οι διοικητές στα νοσοκομεία της χώρας, αφού έντονη είναι η πίεση από τα στελέχη και το κόμμα αλλά και από νέους που επιθυμούν να καταλάβουν αυτές τις θέσεις, φυσικά του στενού κομματικού μηχανισμού.

Μόνο που υπάρχει ένας γρίφος που πρέπει να λύσουν για να περάσουν την σκόπελο της τρόικα, που δεν γνωρίζει τα ελληνικά δεδομένα και τις κακές ελληνικές συνήθειες.

Να βολεύονται δηλαδή και να καταλαμβάνουν τέτοιες θέσεις αποτυχημένοι υποψήφιοι βουλευτές, ή πρόσωπα του στενού κομματικού περιβάλλοντος της εκάστοτε κυβέρνησης.

Και απαιτούν, οι τοποθετήσεις των νέων διοικητών, να γίνουν με αξιοκρατικά κριτήρια και πλήρη διαφάνεια. Και τουλάχιστον οι νέοι διοικητές να διαθέτουν αυξημένα προσόντα, τεχνογνωσία, να έχουν γνώσεις διοίκησης, αλλά και οικονομικών.

Δεν έχουν φυσικά άδικο, όταν ξοδεύονται δεκάδες εκατομμύρια στα νοσοκομεία, είναι ένας οργανισμός που έχει πολύ προσωπικό και εξυπηρετεί εκατομμύρια πάσχοντες πολίτες.

Το ζήτημα λοιπόν για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και σε κάθε τοπική οργάνωση που θέλει να επιβάλει τα δικά της πρόσωπα, είναι πως θα μπορέσουν να συνδυάσουν τα ουσιαστικά αυτά προσόντα με ανθρώπους δικούς τους.

 

.