Φαλαγκάρας Σταύρος : Έρχονται, έρχονται….

epistolh 14

Ήταν προεκλογική περίοδος τη δεκαετία του ’70, μετά τη δικτατορία, όταν σε χωριό ακριτικού νομού της Μακεδονίας, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, έκραζε: «Έρχονται, έρχονται οι …κομμουνιστές…»!!

Πέρασαν από τότε αρκετά χρόνια, και δυστυχώς η πολιτική ζωή του τόπου μας χαρακτηρίζεται από στοιχεία τέτοια, που μόνο καλό δεν προοιωνίζονται. Αν η Ν.Δ. διακατέχεται από το ίδιο σύνδρομο του παρελθόντος, όμως το ΠΑΣΟΚ; Πως συμμετέχει σ’ αυτή την απαράδεκτη κυβερνητική εκστρατεία εκφοβισμού, για ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που στο κάτω-κάτω ο λαός θα αποφασίσει; Ξεχνάει τώρα ως (ασήμαντη συνιστώσα της Ν.Δ.) ότι παραμονές των εκλογών του 1981, η ίδια ανόητη κινδυνολογία προβάλλονταν για την επερχόμενη τότε νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου; Κρίμα!

Έρχονται λοιπόν αυτοί που, κατά την κυβερνητική εκπρόσωπο( την πιο αστεία μέχρι τώρα εκπροσώπηση κυβέρνησης που γνωρίσαμε), «διαθέτουν ένοπλες συνιστώσες»!!! Αυτοί που είναι ανέτοιμοι να κυβερνήσουν, δεν έχουν πρόγραμμα, έρχονται αυτοί που θα ρημάξουν τη χώρα, θα πάρουν τα σπίτια, θα φέρουν πείνα και δυστυχία. Αυτοί οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, που χρόνια κυβερνάνε από το πεζοδρόμιο και ευθύνονται για όλα τα στραβά κι ανάποδα της πολιτικής ζωής. Και δεν αφήνουν επί τέλους την συγκυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, να κάνει σωστά τη δουλειά της.

Να συνεχίσει, βρε αδερφέ, με αξιοθαύμαστο προγραμματισμό και ετοιμότητα, την οικονομική πολιτική των περικοπών μισθών – συντάξεων και την επιβολή φόρων. Τη φιλολαϊκή κοινωνική πολιτική, όπως για παράδειγμα στην υγεία και την εργασία. Την ατιμωρησία των πολιτικών, τις υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες για τη θωράκιση της χώρας τάχα μου, αλλά πρωτίστως για τις απίστευτες μίζες, πουλώντας φτηνό πατριωτισμό στον κοσμάκη. Να κλείνει σχολείο εξαρτημένων ατόμων, γιατί δεν βρίσκει 6.000 € το χρόνο, ενώ πληρώνει για το αυτοκίνητο κάθε βουλευτή 1600€ το μήνα!!!Την πλήρη αδράνεια για λίστες Λαγκάρτ, Λουξεμβούργου, τα δώρα στους μεγαλοεργολάβους και καναλάρχες κι ένα σωρό άλλες αγαθοεργίες, προκειμένου να βγει από την κρίση και να ορθοποδήσει η ταλαίπωρη χώρα μας!!

Είναι λυπηρό ότι η αποτυχημένη δικομματική κυβέρνηση, έχει επιστρατεύσει στην επιχείρηση εκφοβισμού και δυνάμεις του εξωτερικού. Που βέβαια πάντοτε επενέβαιναν με την συγκατάθεση και ανοχή των δικών μας πολιτικών, αλλά τώρα το κάνουν με χυδαίο και απροκάλυπτο τρόπο, προς μεγάλη ικανοποίηση των κυβερνώντων!! Πρώτος και καλύτερος ο διεφθαρμένος Λουξεμβούργιος Γιούνκερ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θάπρεπε ο πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Σαμαράς, να του βουλώσει το στόμα την ίδια ώρα της άθλιας επέμβασης στα εσωτερικά μας. Κρίμα!

Φαλαγκάρας Σταύρος, εκπαιδευτικός

.