Απόπειρα εξαγοράς της ψήφου του κατήγγειλε ο Χαϊκάλης – δεν κατονόμασε το πρόσωπο στον Εισαγγελέα

11F4086

Σοβαρή καταγγελία, που προς το παρόν σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους, δεν επιβεβαιώνεται περί εξαγοράς της ψήφου του με σχεδόν 2-3 εκατομμύρια ευρώ έκανε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Παύλος Χαικάλης, ο οποίος έδωσε πολύωρη κατάθεση αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στον Εισαγγελέα Εφετών Παν. Παναγιωτόπουλο και παρέδωσε οπτικο-ηχητικό ντοκουμέντο.

Το θέμα αποκάλυψε ο ίδιος ο βουλευτής ο οποίος μίλησε την πρωί στην εκπομπή του ΑΝΤ1 του Γιώργου Παπαδάκη, παρουσία του ηθοποιού Λάκη Λαζόπουλου ο οποίος και ήταν κοινωνός της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Σύμφωνα με όσα είπε, οικονομικός παράγοντας, του πρόσφερε 700.000 μετρητά, διακανονισμού του δανείου του από την τράπεζα για το σπίτι του και συμβόλαια με διαφημιστικές εταιρίες.

Το αντάλλαγμα θα ήταν η θετική ψήφος του για την ανάδειξη πρόεδρου της Δημοκρατίας και όπως υποστήριξε ο ίδιος ενημερώσε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο αλλά και τον φίλο του ηθοποιό Λάκη Λαζόπουλο που τον βοήθησε να «καθαρίσει» το υλικό από ήχους που ακούγονταν.

Οι συζητήσεις όπως είπε έγιναν στις 5 Δεκεμβρίου, στις 6 Δεκεμβρίου έγινε δεύτερο ραντεβού και καταγραφή του ενώ υπήρξε και τρίτη στις 13 Δεκεμβρίου. Υποστήριξε μάλιστα πως εκπροσωπεί συγκεκριμένους ανθρώπους.

Το περασμένο Σάββατο, ο κ. Χαϊκάλης προσήλθε στον εσαγγελέα Παν. Παναγιωτόπουλο που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για το θέμα του κουμπαρά, όμως:

– Αρνήθηκε να κατονομάσει το πρόσωπο που προσπάθησε να τον εξαγοράσει, παρότι ρωτήθηκε επισταμένως. Κι αυτό γιατί από το υλικό δεν προκύπτει η ταυτότητα του προσώπου αυτού.

– Αρνήθηκε να κατονομάσει τα πρόσωπα που κρύβονται από πίσω.

Η εισαγγελία ενεργοποιήθηκε άμεσα και σύμφωνα με πληροφορίες από την εισαγγελική έρευνα δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής τα στοιχεία της καταγγελίας.

Εκτακτη συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν στις 13:00 το μεσημέρι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

Με παρέμβασή του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι «η αποκάλυψη δεν γίνεται σε έναν ουδέτερο χρόνο, επιβάλετε η εισαγγελία να ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, καθώς μετά και την πρώτη ψηφοφορία το θέμα επηρεάζει την εκλογική διαδικασία».

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο STAR ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ δήλωσε ότι το ηχητικό υλικό «είναι ακόμη πιο σημαντικό» και υποστήριξε ότι η Εισαγγελία γνωρίζει το όνομα του ανθρώπου που επιχείρησε τον χρηματισμό.
Όπως είπε, πρόκειται για άνθρωπο γνωστό στους οικονομικούς κύκλους, αλλά δεν είναι πολιτικό πρόσωπο.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η παγίδευση ήταν εν γνώσει της εισαγγελίας. «Πιστεύουμε ότι είναι εκτεθειμένη η δικαιοσύνη που δεν προχωράει το θέμα», πρόσθεσε.

tanea.gr