Φάκελος «πρόωρες εκλογές»: Πόσο πιθανό είναι να τον ανοίξει ο Μητσοτάκης

Δίνουν και παίρνουν τα «στοιχήματα» σεις πολιτικές πιάτσες και τα πολιτικά πηγαδάκια, για τον χρόνο των επόμενων εθνικών εκλογών. Καίτοι η κυβέρνηση δεν έχει συμπληρώσει καλά καλά δύο χρόνια στην διακυβέρνηση της χώρας, καίτοι ακόμη βρισκόμαστε ως χώρα στο έλεος της πανδημίας, εντούτοις είναι αρκετοί αυτοί που υποστηρίζουν πως ο χρόνος των πρόωρων εκλογών δεν είναι πολύ μακριά από το σήμερα.

Ακόμη και μέσα στη Νέα Δημοκρατία, πολλά είναι εκείνα τα στελέχη που εισηγούνται στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να πάει σε πρόωρες εκλογές, αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, παρόλο που ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά ένα τέτοιο σενάριο σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, υποσχόμενος να εξαντλήσει την τετραετία.

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να ξέρει με ακρίβεια τι υπάρχει μέσα στο μυαλό του Πρωθυπουργού, όμως αυτό το έντονο προεκλογικό κλίμα που υπάρχει, έστω και αν είναι για την ώρα φημολογίες, έχει κάνει όλα τα κομματικά επιτελεία να προετοιμάζονται, ακόμη και αυτό της ΝΔ.

Και στα Τρίκαλα φυσικά υπάρχουν οι ανάλογες προετοιμασίες, αφού βλέπουμε όλα τα βουλευτικά και όχι μόνο γραφεία όλων των κομμάτων να βρίσκονται σε μια διαρκή κινητικότητα και σε μια επαγρύπνηση για το άμεσο μέλλον. Πολλοί μιλούν για πρόωρες κάλπες, με πιθανότερο σενάριο κάπου μέσα στο φθινόπωρο.

Ο Μητσοτάκης προς το παρόν τις αποκηρύσσει, αλλά σύσσωμη η αντιπολίτευση με Τσίπρα και Φώφη να συμφωνούν σ΄αυτό, τις θεωρεί πολύ πιθανό σενάριο, δεδομένου ότι η κατάσταση της οικονομίας, θα είναι εκείνη που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού.

Το επόμενο διάστημα ίσως οι εξελίξεις μας διαφωτίσουν περισσότερο, πάνω σ΄αυτό το κρίσιμο κομμάτι. Ίδωμεν!