Εξορμήσεις του ΚΚΕ στα Τρίκαλα, για τον αγώνα των αγροκτηνοτρόφων

kke-trikala

Εξορμήσεις – Περιοδείες – Συσκέψεις και συγκεντρώσεις οργανώνει το ΚΚΕ στην ύπαιθρο το επόμενο διάστημα

Με ανακοίνωση απευθύνεται στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους και τους καλεί πιο μαζικά και αποφασίστηκα μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους να δυναμώσουν τον αγώνα . Να συμμαχήσουν με τα άλλα λαϊκά στρώματα που και αυτοί πλήττονται από την επίθεση του κεφαλαίου . Καμία ανοχή και αναμονή δεν πρέπει να δείξουν απέναντι στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχει αναλάβει να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά του κεφαλαίου που δεν ολοκλήρωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Τα μέτρα που φέρνει τσακίζουν το όποιο εισόδημα έχει απομείνει , την κοινωνική ασφάλιση , τα λαικά δικαιώματα γενικότερα , για να στηρίξουν την ανάπτυξη του κεφαλαίου.

Το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου αποτελεί δέσμευση στους ΕΕ-ΔΝΤ κουαρτέτο και καπιταλιστές «για μεγαλύτερη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής» «για την ανταγωνιστικότητα της γεωργίας» από την οποία θα ωφεληθούν οι λίγοι σε βάρος των πολλών και μικρών αγροτοκτηνοτρόφων.

Είναι χοντρή κοροϊδία το παραμύθι περί ισοδύναμων και δήθεν διαρθρωτικών ανακουφιστικών μέτρων .
Τα μέτρα του 3ου μνημονίου δεν διορθώνονται . Αντιπαλεύονται με οργάνωση της λαϊκής πάλης , γι’αυτό λέμε: ξεσηκωμός τώρα !!! Να αποτραπούν και να ανατραπούν τα χειρότερα , να δώσουμε απάντηση στο έγκλημα .

Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα και το πλαίσιο αιτημάτων που διεκδικεί για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους , το συνεπές αγροτικό κίνημα της Συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων των Αγροτικών Συλλόγων , των Ομοσπονδιών και των Επιτροπών Αγώνα.

Καλεί τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να παραμερίσουν του συμβιβασμένους και ξεπουλημένους συνδικαλιστές της ΠΑΣΕΓΕΣ-ΓΕΣΑΣΕ-ΣΥΔΑΣΕ και τα άλλα σχήματα που κάνουν εμφάνιση .Αυτοί εκφράζουν τους μεγαλοαγρότες –χωραφάδες-τσιφλικάδες – τσελιγκάδες , δεν αμφισβητούν την ΚΑΠ και την άγρια φορολογία , κάνουν λόγω μόνο για την μεγαλύτερη φορολογία

Να απομονώσουν την φασιστική – εγκληματική ΧΑ που δημαγωγικά μιλάει για αγώνες ενώ αποδέχεται την ΕΕ και την ΚΑΠ και από την άλλη δυσφημεί και επιτίθεται στο συνδικαλιστικό κίνημα .
Τέλος στην ανακοίνωση του ΚΚΕ ότι προοπτική στους αγώνες της αγροτιάς μπορεί να δώσει μόνο η σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης που εξειδικεύει τις αντιαγροτικές κατευθύνσεις της νέας ΚΑΠ της ΕΕ σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Αυτός ο αγώνας θα αποκτά αντοχή και διάρκεια , θα μπορεί να βάλει εμπόδια και να αποσπά ορισμένες κατακτήσεις . Όσο περισσότερο δένεται με το στόχο για μια άλλη οργάνωση της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής στη χώρα μας , στο πλαίσιο της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας.

Στα πλαίσια αυτά κλιμάκια της ΚΟ με τους Αλέκο Νταούλα και Αποστόλη Ζάχο επισκέφθηκαν το Σάββατο την λαϊκή αγορά Φαρκαδόνας και το Ζάρκο.

Επίσης την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στις 10 πμ κλιμάκιο της ΚΟ θα επισκεφθεί την λαϊκή αγορά των Τρικάλων .

 

 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ