Εξοπλίζει τα χειρουργεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας η Περιφέρεια

perifereia thessalias

Δύο νέες προεγκρίσεις συμβασιοποίησης, συνολικού κόστους 400.650,75 ευρώ που αφορούν τον εξοπλισμό των χειρουργείων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.
Πρόκειται για το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ”, με φορέα Υλοποίησης της Πράξης και Κύριο του έργου Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Οι συμβάσεις αφορούν την προμήθεια του κάτωθι εξοπλισμού :
ΣΥΜΒΑΣΗ 1 προϋπολογισμού 354.978,00 € : ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ – ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ – ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ, ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ – ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ
ΣΥΜΒΑΣΗ 2 προϋπολογισμού 45.663,75 € : ΜΙΑ ΣΚIΑΛYΤΙΚΗ ΛΥΧΝΙΑ ΤΥΠΟΥ LED ΜΕ ΔΥΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ – ΜΙΑ ΣΚIΑΛYΤΙΚΗ ΛΥΧΝΙΑ ΤΥΠΟΥ LED ΜΕ ΕΝΑ ΔΟΡΥΦΟΡΟ – ΤΡΕΙΣ ΣΚIΑΛYΤΙΚΕΣ ΛΥΧΝΙΕΣ ΤΥΠΟΥ LED
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Αφορά στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τα χειρουργεία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Συγκεκριμένα, το φυσικό αντικείμενο της πράξης συνίσταται στην προμήθεια και εγκατάσταση του παρακάτω εξοπλισμού:
– Τρείς τράπεζες γενικής χειρουργικής και τα παρελκόμενά τους. Οι τράπεζες είναι σύγχρονης τεχνολογίας ηλεκτροϋδραυλικής ή ηλεκτρομηχανικής λειτουργίας με δυνατότητες διαφόρων κινήσεων (καθ’ ύψος, trend-antitrend, κλίση δεξιά αριστερά, κλίση κάτω τμήματος πλάτης, οριζόντια μετακίνηση). Τα παρελκόμενα δίνουν τη δυνατότητα διεξαγωγής ουρολογικών, νευροχειρουργικών και ΩΡΛ επεμβάσεων.
– Μία ορθοπεδική χειρουργική τράπεζα μεταφερόμενης επιφάνειας. Η τράπεζα είναι σύγχρονης τεχνολογίας ηλεκτροϋδραυλικής ή ηλεκτρομηχανικής λειτουργίας με δυνατότητα διαφόρων κινήσεων (καθ’ ύψος, trend-antitrend, κλίση δεξιά αριστερά, κλίση κάτω τμήματος πλάτης, οριζόντια μετακίνηση). Διαθέτει μεταφερόμενη επιφάνεια και συνοδεύεται από σύστημα έλξεως με εξαρτήματα για επεμβάσεις σε κνήμη, χέρια, ώμο, μηρό.
– Μία χειρουργική τράπεζα βαρέως τύπου με παρελκόμενα. Η τράπεζα είναι σύγχρονης τεχνολογίας ηλεκτροϋδραυλικής ή ηλεκτρομηχανικής λειτουργίας με δυνατότητα διαφόρων κινήσεων (καθ’ ύψος, trend-antitrend, κλίση δεξιά αριστερά, κλίση κάτω τμήματος πλάτης, οριζόντια μετακίνηση) και δέχεται ασθενείς άνω των 400 κιλών. Συνοδεύεται από εξαρτήματα κατάλληλα για βαρυιατρική χειρουργική.
– Μια σκιαλυτική λυχνία τύπου led με δύο δορυφόρους.
– Μια σκιαλυτική λυχνία τύπου led με ένα δορυφόρο.
– Τρεις σκιαλυτικές λυχνίες τύπου led.
Οι πέντε σκιαλυτικές λυχνίες (προβολείς οροφής) είναι τεχνολογίας LED και διαθέτουν πολλαπλές εστίες για τη διάχυση του φωτός. Οι δύο πρώτες λυχνίες διαθέτουν δυο και έναν δορυφόρο αντίστοιχα, ενώ οι υπόλοιπες τρεις δεν διαθέτουν κανένα δορυφόρο.
Με τον παραπάνω εξοπλισμό, αναμένεται η βελτίωση της λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: “Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του τρέχοντος ΕΣΠΑ, συνεχίζουμε τη διαρκή και με σχέδιο προσπάθειά μας για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας. Γιατί αν θέλουμε να λεγόμαστε ανεπτυγμένη κοινωνία, θα πρέπει οι πλούσιοι να χρησιμοποιούν τις δημόσιες δομές υγείας και όχι οι φτωχοί να προστρέχουν στον ιδιωτικό τομέα. Οι δύο προεγκρίσεις που υπέγραψα αφορούν τον εξοπλισμό των χειρουργείων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου το οποίο σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία εξακολουθεί στηριζόμενο στο φιλότιμο και την υπερπροσπάθεια του υγειονομικού προσωπικού, να εξυπηρετεί χιλιάδες συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη από τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα. Σ’ αυτή την προσπάθεια εμείς με τα 51 έργα συνολικού προϋπολογισμού 48,2 εκ. ευρώ τα τελευταία χρόνια, είμαστε εμπράκτως συμπαραστάτες γιατί πιστεύουμε στη δημόσια υγεία και στην ανάγκη οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες περίθαλψης.
Θέλω τέλος να επισημάνω την αναγκαιότητα να τρέξουν γρήγορα τα προγράμματα των προμηθειών διαφορετικά οι διοικήσεις των νοσοκομείων θα έχουν ευθύνη σε μία ενδεχόμενη αποτυχία”.