Έξι εταιρείες προσήλθαν για τις πανελλαδικές άδειες

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η διαδικασία για τις αιτήσεις 7 τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας. Στο διαγωνισμό του ΕΣΡ προσήλθαν οι :

-Ειδήσεις Ντοτ ΚΟΜ ΑΕ (ΣΚΑΪ)

-Νέα Τηλεόραση ΑΕ (STAR)

-Alpha Δορυφορική Τηλεόραση (ALPHA)

-ANTENNA TV ΑΕ (ANTENNA)

-Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ (EPSILON)

-Ελληνική Τηλεοπτική (Φ. ΒΡΥΩΝΗΣ)

Σε κάθε περίπτωση όμως δεν πρόκειται να γίνει δεκτή καμία εκπρόθεσμη αίτηση όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ροδόλφος Μορώνης.
Επτά συνεργεία, ένα για κάθε μια από τις δημοπρατούμενες άδειες, αποτελούμενα από έναν νομικό, έναν οικονομολόγο και δύο μέλη του ΕΣΡ, θα υποδέχονται τους φακέλους.
Τα μέλη του Συμβουλίου θα βρίσκονται σε συνεχή «ανοικτή» διάσκεψη από τις 12.00 ώστε μετά την πάροδο της προθεσμίας να συνταχθεί το σχετικό πρακτικό και να επισημοποιηθεί ο κατάλογος των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί.
Καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και ώρας παραλαβής των φακέλων δεν θα επιτρέπεται η παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων στις εγκαταστάσεις του Ε.Σ.Ρ. σύμφωνα με απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου.
Μετά τις 15.00 θα γίνει ένας πρώτος τυπικός έλεγχος των δικαιολογητικών που απαιτούνται εκτός φακέλου και στη συνεχεία θα ανακοινωθούν ο αριθμός και τα ονόματα των εταιρειών, νωρίς το απόγευμα.
Η διαδικασία της αποσφράγισης θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου παρουσία όλων των αιτούντων – την κάθε αίτηση θα εκπροσωπούν δύο πληξερούσιοι- και αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο την Τρίτη 16 Ιανουαρίου.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο αναλυτικός έλεγχος των φακέλων, διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει από ενάμιση έως και 3 μήνες, όπως ανέφερε ο κ. Μορώνης. Η αποσφράγιση θα γίνει με τη σειρά που έχουν κατατεθεί οι φάκελοι, αυτό σημαίνει ότι ο πρώτος φάκελος που θα ανοίξει θα είναι αυτός του καναλιού του Φαλήρου.
Ο τελικός αριθμός των αιτούντων θα κρίνει και το επόμενο βήμα στον διαγωνισμό καθώς εάν οι ενδιαφερόμενοι είναι μόνο επτά όσες δηλαδή και οι διαθέσιμες άδειες τότε η διαδικασία σταματάει εκεί.
Εάν οι ενδιαφερόμενοι είναι λιγότεροι από επτά τότε οι εναπομείνασες άδειες θα επαναπροκηρυχθούν στο μέλλον. Στην περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι τότε θα ακολουθηθεί μια πιο περίπλοκη διαδικασία που θα περιλαμβάνει τη δημοπράτηση κάθε άδειας ξεχωριστά σε δύο φάσεις με πολλαπλούς γύρους πλειοδοσίας
Το μόνο που είναι σίγουρο αυτή την στιγμή είναι ότι τέλος Φεβρουαρίου θα σταματήσουν να εκπέμπουν τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό.
fimotro.gr