Εξετάσεων συνέχεια σε Τρικαλινούς ηλικιωμένους για ανίχνευση καρδιαγγειακού κινδύνου

Το 2ο ΚΑΠΗ και το ΚΗΦΗ του Δήμου Τρικκαίων, είχαν σειρά να φιλοξενήσουν σήμερα στους χώρους τους, στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας υγειονομικής πρόληψης, το πρόγραμμα ανίχνευσης καρδιαγγειακού κινδύνου σε άτομα της τρίτης ηλικίας, που υλοποιείται από το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, σε συνεργασία με το τμήμα επισκεπτών υγείας του νοσοκομείου.

Η συλλογή δεδομένων για την κατάσταση της υγείας των ατόμων της τρίτης ηλικίας, γίνεται από εξειδικευμένη ομάδα επισκεπτών υγείας, στους χώρους των ΚΑΠΗ του Δήμου Τρικκαίων, εδώ και αρκετό καιρό.

Σήμερα όπως κατέγραψε ο φακός του trikalaIN, πραγματοποιήθηκε στο 2ο ΚΑΠΗ και το ΚΗΦΗ, από τους επισκέπτες υγείας και ένα νοσηλευτή του Γ.Ν. Τρικάλων σε ηλικιωμένους μέτρηση τιμών ζακχάρου, χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων, σωματομετρικών μετρήσεων και έλεγχος της ροή του αίματος  με απλό Doppler, ενώ η καταγραφή συμπεριλαμβάνει και την συμπλήρωση ενός ειδικού ερωτηματολογίου.

Το επόμενο διάστημα δράση αυτή θα επεκταθεί και σε άλλες δομές του Δήμου Τρικκαίων, με σκοπό ο αριθμός των συνολικά εξεταζόμενων ηλικιωμένων να φτάσει τους 1000. Μετά το πέρας της δράσης θα γίνει επεξεργασία των δεδομένων και θα δοθούν στην δημοσιότητα τα αναλυτικά αποτελέσματα-συμπεράσματα.