Εξελίξεις στην «Αυγή»: Δεν κλείνει το καθημερινό φύλλο, έρχονται απολύσεις

Στην απόφαση να μην κλείσει το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας Αυγή κατέληξε ομόφωνα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του κόμματος, το ΠΣ «επανεπιβεβαίωσε ομόφωνα την εμπιστοσύνη του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αυγής και εξουσιοδότησε τα μέλη του να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, όσο δύσκολες και να είναι, προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική εξυγίανση της επιχείρησης εν λειτουργία της εφημερίδας».

Αρμόδιες κομματικές πηγές εξηγούσαν ότι η διοίκηση της εφημερίδας προχωρά στο business plan που έχει χαραχθεί, ενώ παραμένει σε λειτουργία και δεν αναστέλλεται η έκδοση του καθημερινού φύλλου. Όσο για τις «δύσκολες αποφάσεις» άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν απολύσεις, ώστε να είναι βιώσιμη η λειτουργία της εφημερίδας και να μην υπάρξουν περαιτέρω επιπλοκές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατατέθηκε πρόταση από τον Νίκο Φίλη να δημιουργηθεί μια επιτροπή από το κόμμα που θα παρακολουθεί την εξέλιξη του business plan και να υπάρξει νέο πρόγραμμα εθελουσίας για τους εργαζομένους. Ωστόσο, η πρόταση δεν βρήκε υποστηρικτές και ο κ. Φίλης την απέσυρε. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα της εθελουσίας έχει λήξει και σε αυτό εντάχθηκαν μόλις 14 εργαζόμενοι, ενώ ο στόχος ήταν να ενταχθούν αρκετοί περισσότεροι για να είναι βιώσιμο το σχήμα.

Σημειώνεται ότι χθες, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαίωναν ότι αν δεν γίνει εθελουσία, θα ανασταλεί η λειτουργία του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας.

Πηγή:www.iefimerida.gr