Εξελίξεις και με τα εμβόλια από Pfizer και Moderna

Αλλαγές στον τρόπο εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν στην Ισπανία, η οποία δείχνει να αλλάζει τρόπο προσέγγισης που δεν αποκλείεται να υιοθετηθεί και από άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Mundo Deportivo, από το υπουργείο Υγείας της χώρας, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεγαλώσει η χρονική απόσταση μεταξύ της λήψης της πρώτης και της δεύτερης δόσης του εμβολίου των εταιρειών Pfizer και Moderna, στους πολίτες ηλικίας κάτω των 80 ετών.

Συγκεκριμένα, έχει κατατεθεί από την επιτροπή ειδικών η πρόταση να μεσολαβεί ένα διάστημα 8 εβδομάδων μεταξύ των δύο δόσεων, αντί για 3 που ισχύει μέχρι τώρα.

Αυτή η κίνηση αποσκοπεί στο να λάβει ένα όσο το δυνατό μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού τουλάχιστον μία δόση, με την ελπίδα ότι έστω και με… μισή δουλειά, το συνολικό αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο ως προς την προσπάθεια αναχαίτισης της πορείας του κορωνοϊού.

Πάντως, μέχρι τώρα, καμία από τις δύο εταιρείες δεν έχει αντιδράσει με κάποια ανακοίνωση που να κάνει γνωστό εάν κάτι τέτοιο έχει πρακτική εφαρμογή ή αν η δράση του εμβολίου επηρεάζεται αρνητικά από αυτή την αλλαγή.

menshouse.gr