Εξακολουθούν να μην κόβουν αποδείξεις

tamiaki mixani

Στην αντεπίθεση πέρασαν πολλοί μικροεπιχειρηματίες, ειδικά αυτοί που διατηρούν και εποχιακές επιχειρήσεις, για να αντισταθούν στα εξοντωτικά μέτρα φορολόγησης της κυβέρνησης.

Έτσι παρόλο τον φόβο που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση για αυστηρούς ελέγχους, τσουχτερά πρόστιμα για τους φοροφυγάδες, πολλοί είναι αυτοί δυστυχώς που δεν κόβουν αποδείξεις ακόμη και τώρα.

Και μάλιστα όταν τους ρωτούν γιατί δεν δίνουν απόδειξη, η απάντηση είναι, ότι με το μικρό μεροκάματο που βγάν, να τα δηλώνουν κιόλας όλα, τότε δεν τους μένει τίποτα.

Μπορεί να έχουν δίκιο εν μέρει, αλλά με αυτόν τον τρόπο παγιώνεται ένα είδος παρανομίας και κάποιοι σε αυτόν τον τόπο επιμένουν να αποφασίζουν οι ίδιοι, πόσο θέλουν να φορολογούνται.

Και από την άλλη το φαινόμενο αυτό του εκφυλισμού της φορολογικής συνείδησης, γίνεται γιατί ακριβώς δεν θέλει να κατανοήσει η πολιτεία ότι με μικρότερους φορολογικούς συντελεστές θα μπορούσε να εισπράξει περισσότερα έσοδα.

Υπολογίζουν ότι η φοροδιαφυγή αγγίζει περίπου τα 7,5 δις στο ΦΠΑ μόνο, που αυτό σημαίνει ότι αναγκαστικά πρέπει να πληρώσουν τη νύφη άλλες επαγγελματικές τάξεις.

Για κάποιους που χρόνια είναι επαγγελματίες στην φοροδιαφυγή και προ κρίσης.

Η λύση; Ενιαίο ΦΠΑ για όλους τους επαγγελματίες και συναλλαγές μόνο με πλαστικό χρήμα!

.

.