Με εξαιρετική επιτυχία η εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαρτίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο των Δήμου Τρικκαίων εκδήλωση με θέμα: «Μάθηση & Επάγγελμα – Τα στάδια μιας στοχευμένης επιλογής». Η εκδήλωση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από την TechnoΠΑΙΔΕΙΑκαι την Ariston Psychometrics υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων.Εισηγητές ήταν η κυρία Εύα Φουντουλάκη, M.Sc. Coun. Psych. και ο κύριος Χρυσόστομος Καπέτης, Ph.D. που μίλησαν για το Ariston Test Επαγγελματικού Προσανατολισμού, το ψυχομετρικό εργαλείο που βοηθά τους μαθητές στην επιλογή του κατάλληλου επαγγέλματος, αλλά και για το Ariston Learning Styles, το ψυχομετρικό εργαλείο το οποίο δείχνει στους μαθητές πώς να μαθαίνουν και προτείνει εξατομικευμένους τρόπους μελέτης ανάλογα με το μαθησιακό τους προφίλ και τη Φωτεινή Τεντολούρη από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για τις εναλλακτικές λύσεις στην Κύπρο.

Η εκδήλωση αυτή προσέλκυσε πολλούς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως ο επαγγελματικός προσανατολισμός των μαθητών φαίνεται πως απασχολεί ιδιαίτερα όχι μόνο τα ίδια τα παιδιά, τα οποία καλούνται να πάρουν πολύ σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή τους σε μια κρίσιμη ηλικία, αλλά και ολόκληρη την οικογένεια.
Όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, αποκόμισαν σίγουρα πολλές γνώσεις και έφυγαν έχοντας διευρύνει τους ορίζοντές τους. Προβληματίστηκαν για το επαγγελματικό τους μέλλον και ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν για ιδιαιτέρως κρίσιμα θέματα που αφορούν μαθητές και γονείς για το νέο εκπαιδευτικό σύστημα.

Ενημερώθηκαν επίσης ότι το Άριστον Τεστ μπορεί να πραγματοποιηθεί στο εκπαιδευτικό μας κέντρο “TechnoΠΑΙΔΕΙΑ” από πιστοποιημένους συμβούλους Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Το βασικό συμπέρασμα της χθεσινής εκδήλωσης ήταν ότι το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς, που θα μπορούν να ελίσσονται με το “να μάθουν, να ξεμάθουν και να ξαναμάθουν” ,στη σύγχρονη εποχή και στα σύγχρονα επαγγέλματα που θα αναδυθούν την επόμενη δεκαετία με την εξέλιξη της τεχνολογίας σε όλους τους τομείς επιστημών.

Με εκτίμηση

Σταφυλάς Κωνσταντίνος

Βούλγαρη 1Α – Πλατεία Βουβής