Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα Τρίκαλα

 tzami trikala14

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), που πραγματοποιού-νται από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, για τη διετία 2015-2016 είναι αφιερωμένες στο δίπολο «Βία και Ανεκτικότητα». Ο φετινός εορτασμός θα διαρκέσει από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2015.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), προκειμένου να μυήσει μι-κρούς και μεγάλους στην ιστορία και στον πολιτισμό του τόπου μας, ώστε να αποφεύγονται άσχημα φαινόμενα, με τις εξής δράσεις:

• Ξενάγηση Σχολικών ομάδων και μεμονωμένων επισκεπτών (25 Σεπτεμβρί-ου 2015, από τις 9.00π.μ. έως τις 13.00μ.μ.), στην έκθεση που οργανώνεται στο εσωτερικό του Κουρσούμ τζαμί Τρικάλων, η οποία αφορά στο ίδιο το οθωμανικό τέμενος και την ιστορία του, καθώς και στις αρχαιολογικές ανα-σκαφές που πραγματοποιήθηκαν από την Εφορεία στην περιοχή της Π. Ε. Τρικάλων και στα ευρήματά τους από την παλαιοχριστιανική έως και την περίοδο της Τουρκοκρατίας.
• Ξενάγηση Σχολικών ομάδων και μεμονωμένων επισκεπτών (25 Σεπτεμβρίου 2015, από τις 9.00π.μ. έως τις 13.00μ.μ) στους οχυρωμα-τικούς περιβόλους του Κάστρου Τρικάλων.
• Από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2015 το Κουρσούμ Τζαμί Τρικάλων και το Βυζαντινό κάστρο Τρικάλων θα είναι ανοικτό για το ευρύ κοινό από τις 8.00 π.μ. έως τις16.00 μ.μ.

Για την συμμετοχή των σχολικών μονάδων στις ξεναγήσεις που θα πραγματοποι-ηθούν στο Κουρσούμ τζαμί Τρικάλων και στο Βυζαντινό κάστρο παρακαλούμε, όπως οι αρμόδιοι ενημερώσουν άμεσα την Υπηρεσία μας για την δήλωση συμμετοχής των σχολι-κών τμημάτων προκειμένου να γίνει έγκαιρη διαμόρφωση του προγράμματος (Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: κ. Ουρανία Μπαλογιάννη, κ. Μαρία Θεοφάνους, τηλ. 2431076647).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το ευρύ κοινό.

.