Ετοιμάζονται για εκλογές στα Τρίκαλα

«Αν θες ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο» λέει ένα παλιό απόφθεγμα και έχει πολύ δίκιο. Ελαφρώς παραλλαγμένο, αν το δούμε από πολιτική σκοπιά, κάλλιστα θα μπορούσαμε να πούμε πως «αν θες…κυβέρνηση προετοιμάσου για εκλογές».

Το λέμε αυτό γιατί θέλοντας και μη, παρόλο που βρισκόμαστε ακόμα εν μέσω πανδημίας και δεν έχουμε ξεμπερδέψει άπαξ δια παντός με τον κορονοϊό, τα πολιτικά κόμματα βρίσκονται ήδη από την αρχή του έτους σε εκλογική τροχιά και ετοιμότητα.

Στα Τρίκαλα, αν και προς το παρόν τηρείται σιγή ιχθύος από κάθε κατεύθυνση, οι πληροφορίες του trikalaIN.gr κάνουν λόγο πως έχουν ήδη αρχίσει σε άτυπο επίπεδο οι διαβουλεύσεις και οι διεργασίες, τόσο στο κυβερνών κόμμα, όσο και σ’ αυτά της αντιπολίτευσης.

Στη τοπική Νέα Δημοκρατία υπάρχει «αέρας νίκης» με το κόμμα να βρίσκεται ήδη στην κυβέρνηση ενάμιση χρόνο τώρα και δημοσκοπικά να απολαμβάνει μια διαφορά αρκετά μεγάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη διεργασίες, με αφορμή την ανάδειξη νέας Ν.Ε. πιθανότατα εντός του Φεβρουαρίου, ενώ γίνονται ζυμώσεις για να στελεχωθεί όσο γίνεται καλύτερα το ψηφοδέλτιο του νομού σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, με δεδομένη την απουσία του νυν Βουλευτή Σάκη Παπαδόπουλου, αφού όπως ο ίδιος έχει δηλώσει δεν προτίθεται να είναι εκ νέου υποψήφιος. Σίγουρα θα βρεθούν εντός του ψηφοδελτίου 2-3 «παλιοί», που είχαν διατελέσει και Βουλευτές στο παρελθόν, αλλά γίνεται κρούση και σε νέα στελέχη, που θα προσδώσουν δύναμη και ανανέωση σε μεγάλο βαθμό, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα.

Ανάλογες είναι οι κινήσεις και στο τοπικό ΚΙΝ.ΑΛ, όπου παρά τα χαμηλά ποσοστά που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις, υπάρχει διάχυτη η αισιοδοξία πως είναι εφικτός ο στόχος εκλογής Βουλευτή στα Τρίκαλα και αυτό ίσως να προκαλεί το ενδιαφέρον σε παλαιότερους και νεότερους να θέλουν να συμμετέχουν.

Είναι νωρίς ακόμη να αναφερθούμε σε ονοματολογία, πεποίθηση μας όμως είναι ότι δεν είναι μακριά ο καιρός που θα χρειαστεί να το κάνουμε. Προβλέπεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον πολιτικά το επόμενο διάστημα!