Αίτημα των εκλεγμένων μελών της ΔΑΣ

ergatikoKentroTrik

Αίτημα των μελών του ΔΣ του Εργατικού Κέντρο Τρικάλων που έχουν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ

ΠΡΟΣ:
τον πλειοψηφόντα σύμβουλο
& τα μέλη του ΔΣ
του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της ΔΑΣ στο ΔΣ του ΕΚΤ σας καταθέτουμε αίτημα για κατεπείγουσα σύγκλιση συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΚΤ για να συζητηθούν και παρθούν πρωτοβουλίες μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις καθώς και σε φλέγοντα ζητήματα των εργαζομένων στα Τρίκαλα , όπως στο εργοστάσιο γάλακτος Τρίκκη και σε άλλους εργασιακούς χώρους.
Μέχρι τέλος Οκτώβρη–αρχές Νοέμβρη, έχουν σχεδιαστεί να περάσουν τα ονομαζόμενα προαπαιτούμενα της συμφωνίας του Αυγούστου. Τα μέτρα είναι σκληρά, για την κοινωνική ασφάλιση, τα εργασιακά, σε φόρους για τα λαϊκά στρώματα, ιδιωτικοποιήσεις κ.α. Μονιμοποιούν την επίθεση σε ότι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα. Η πίεση από τα επιτελεία της Ε.Ε. τις ενώσεις των εργοδοτών για να υλοποιηθούν και μάλιστα γρήγορα οι συμφωνίες, αυξάνεται.
Ήδη βρίσκεται προ των πυλών το νέο ασφαλιστικό! Η ασφαλιστική ισότητα και δικαιοσύνη καθώς και τα ενιαία κριτήρια που αναφέρονται ως πρόσχημα για το νέο σφαγιασμό, θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις και εξισώσεις προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, σε χτύπημα της Υγείας και της πρόνοιας, της προστασίας από τον επαγγελματικό κίνδυνο, σε απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τα δήθεν βάρη του ασφαλιστικού. Το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης αφορά τους εργαζόμενους, κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια, όλες τις ηλικίες, κυρίως τη νεολαία. Καμιά κατηγορία, κανένας κλάδος δεν θα διασωθεί μόνος του.
Διαδίδουν πως υπάρχει λαϊκή συναίνεση στα νέα μέτρα, αξιοποιώντας το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό χρειάζεται να απαντηθεί άμεσα, να απορριφθεί. Δεν υπάρχει η συγκατάθεση του εργαζόμενου λαού στην ισοπέδωση της ζωής του. Η ολοκλήρωση των ανατροπών στην κοινωνική ασφάλιση, στους μισθούς, στις ομαδικές απολύσεις, στα εργατικά δικαιώματα πρέπει να βρουν τους εργαζόμενους μαχητικά στο δρόμο του αγώνα, της πάλης. Να υπάρξει ισχυρή αντίσταση, αμφισβήτηση και καταδίκη των νέων βάναυσων μέτρων!
Τρίκαλα 15/10/2015

Τα μέλη του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων

Λιατίφης Γεώργιος

Τσίγκας Πέτρος

.