Εσωτερική βόμβα χρέους

epitage-909

Σε εσωτερική βόμβα χρέους με ανυπολόγιστες συνέπειες, έχουν μετατραπεί οι ακάλυπτες επιταγές στην αγορά. Έφτασαν μαζί με τις απλήρωτες συναλλαγματικές το 1,3 δις ευρώ στο επτάμηνο. Η αγορά έχει βάλει τέτοιο φέσι που δε σώζεται ούτε με εκπτώσεις ούτε με άλλα τεχνάσματα. Σύμφωνα με τον Τειρεσία, από τον Ιανουάριο μέχρι Ιούλιο πάνω από 100.000 κομμάτια απλήρωτων επιταγών κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα και πλέον κάθε μήνα περισσότερα από 100.000.000 ευρώ μένουν «ακάλυπτα». Η αξία των ακάλυπτων επιταγών στο εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου διαμορφώθηκε αθροιστικά σε 988,4 εκατ. ευρώ. Συνολικά στο εξάμηνο ο αριθμός των ακάλυπτων επιταγών είχε ανέλθει σε 95.692 τεμάχια.

Η αξία των απλήρωτων συναλλαγματικών στο εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου είχε διαμορφωθεί αθροιστικά σε 115,7 εκατ. ευρώ. Τον Ιούνιο αποσύρθηκαν 11.881 συναλλαγματικές, ενώ ο αριθμός τους στο εξάμηνο ανήλθε σε 74.883 τεμάχια.

Με την κατάσταση αυτή σίγουρα τα κανόνια που θα σκάσουν θα είναι τόσο μεγάλα που δε θα μαζεύεται το πράγμα με τίποτε.

Οι επιχειρηματίες όχι μόνο τις επιταγές τους δεν έχουν για να καλύψουν αλλά ούτε και φόρους να πληρώσουν. Η περιβόητη ανάπτυξη έχει μείνει στα χαρτιά και όλοι περιμένουμε τα λεφτά από το νέο σχέδιο Μάρσαλ που όλο έρχονται κι όλο αναβάλλονται. Μήπως η διάλυση της αγοράς είναι κι αυτή ένα σημάδι κατάρρευσης της οικονομίας;

antinews.gr