ΕΡΤ3 – «Οι Σιδηρόδρομοι της Θεσσαλίας» στην «Ιστορία των Ελληνικών Σιδηροδρόμων», Τρίτη 29 Μαρτίου στις 12:00

«Η Ιστορία των Ελληνικών Σιδηροδρόμων», η νέα σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3, που κάθε εβδομάδα επικεντρώνεται σε σιδηροδρόμους της χώρας μας, στο επεισόδιο της Τρίτης 29 Μαρτίου 2022 στις 12 το μεσημέρι, μας ταξιδεύει στη Θεσσαλία και τους σιδηροδρόμους της.

Η απελευθέρωση της Θεσσαλίας από τον τουρκικό ζυγό, θα προσέφερε ένα γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη όχι μόνο μίας πλούσιας καλλιέργειας στην περιοχή, αλλά και ενός εκτεταμένου εμπορικού δικτύου. Καθώς ένας μεγάλος αριθμός πλούσιων Ελλήνων γαιοκτημόνων, συνέρρεε στη Θεσσαλία από την Κωνσταντινούπολη, γινόταν εμφανής η ανάγκη ενός μέσου, το οποίο θα μπορούσε να μεταφέρει τις τεράστιες ποσότητες των παραγόμενων αγαθών, στις κεντρικές πόλεις και στα λιμάνια της περιοχής, και έτσι τα πρώτα σιδηροδρομικά δίκτυα στη Θεσσαλία, δεν θα αργούσαν να ακολουθήσουν.

Κοινός παρονομαστής όλων αυτών των δικτύων, ο σταθμός του Βόλου. Από τον Βόλο ως την Λάρισα, το Βελεστίνο, τα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα, θα απλωθούν τα δίκτυα των Θεσσαλικών Σιδηροδρόμων, ενώ σύντομα, τα πλούσια εδάφη των ορεινών περιοχών του Πηλίου, θα οδηγήσουν σε νέες εμπορικές σιδηροδρομικές συνδέσεις.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Τάκης Δημητρακόπουλος
Σενάριο: Τάνια Χαροκόπου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Ψωμάς
Διεύθυνση Παραγωγής: Δημήτρης Γεωργιάδης
Σχεδιασμός Παραγωγής: Μαριέτο Επιχείρηση ΕΠΕ
Οργάνωση – Εκτέλεση Παραγωγής: Κωνσταντίνος Ψωμάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Σικαλιάς
Εικονολήπτης: Πέτρος Κιοσές
Ηχολήπτης: Κωνσταντίνος Ψωμάς
Μοντάζ: Κώστας Παπαδήμας, Κωνσταντίνος Ψωμάς                                               

Επιστημονικός Συνεργάτης: Αλέξανδρος Σικαλιάς     

Αφήγηση: Κωστής Σαββιδάκης                                                                           

Μουσική Σύνθεση: Γιώργος Μαγουλάς

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

 
 
 Επανάληψη στις 18:00 την ίδια ημέρα

· Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3