Ερώτηση Βλαχογιάννη για τους πομποδέκτες της ΕΛ.ΑΣ.

blaxogiannis 14 vou

«Σύμφωνα με πόρισμα Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων διαπιστώνεται, πως από τους 21.000 πομποδέκτες ΤΕΤΡΑ που διαθέτει το Υ.Δ.Τ., χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ οι 7.000, και ότι η χρήση του συστήματος προσφέρεται μόνο για το νομό Αττικής,

ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα χρησιμοποιείται το αναλογικό σύστημα …. τη στιγμή που κοστίζει ετησίως, τέσσερις, τουλάχιστον, φορές περισσότερο, απ’ ότι σε χώρες του εξωτερικού.» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, στην ερώτηση με θέμα «ΤΕΤΡΑ ΕΛ.ΑΣ.» την οποία κατέθεσε στη Βουλή, προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως, Βασίλη ΚΙΚΙΛΙΑ, και την οποία συνυπογράφουν ακόμη 16 Βουλευτές της ΝΔ.

Η ανωτέρω αναφερόμενη Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, συστάθηκε προκειμένου να εκτιμήσει αν πρέπει να ανανεωθεί η Σύμβαση ή να αγοραστεί από το Ελληνικό Κράτος το δίκτυο υποδομής του,
γι΄ αυτό και ο κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ερωτά τον υπουργό τα εξής:

– Αν για την εν λόγω προμήθεια και τις επιπλέον δαπάνες, που πλήρωσε η Χώρα μας, έγινε σχετική έρευνα και ποια τα αποτελέσματα.
– Αν επιβλήθηκαν οποιεσδήποτε κυρώσεις και κατά ποίων.
– Τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο, προκειμένου να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και ενισχύσει την επιχειρησιακή ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σημειώνεται πως οι παραπάνω πληροφορίες (σχετικά με το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων) είδαν το φως της δημοσιότητας, σε άρθρο της Εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», στις 3-7-14.

.